Gönderen Konu: Tabletime Linux yüklenebilir mi  (Okunma sayısı 16730 defa)

Çevrimdışı Berke

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Slax
Ynt: Tabletime Linux yüklenebilir mi
« Yanıtla #15 : 14 Ağustos 2014, 01:53:54 »
Elinde bulunan tabletin kilitleme sistemi olduğu için böyle bir işe kalkışırsan tabiri caizse ''brick'' yani kitlenme ve kullanılmaz hale gelme durumuyla karşılaşabilirsin kendi sistemini yüklerken bu sefer tableti açamazsın yani hiç bulaşma derim ama android tabletler root ve rom olaylarında çok üst seviyelere geldi bu bir başarı bundan 3-4 yıl önce root ve rom bilinmezdi şimdi nerdeyse android kullanıcı kitlesinin(türkiye hariç)büyük çoğunluğu root ve rom hakkında bilgi sahibidir.Linux kullanan adam iOS kullanmasın kardeşim bildiğin windows yahu ne özelleştirme var ne geliştirme bir tek güncelleme.

Bu sözümüde yazın bi kenara...

-ANDROID pişmanlıktır diyen açık kaynağın ne olduğunu bilmeyendir.-

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
« Yanıtla #16 : 14 Ağustos 2014, 20:40:45 »
Elinde bulunan tabletin kilitleme sistemi olduğu için böyle bir işe kalkışırsan tabiri caizse ''brick'' yani kitlenme ve kullanılmaz hale gelme durumuyla karşılaşabilirsin kendi sistemini yüklerken bu sefer tableti açamazsın yani hiç bulaşma derim ama android tabletler root ve rom olaylarında çok üst seviyelere geldi bu bir başarı bundan 3-4 yıl önce root ve rom bilinmezdi şimdi nerdeyse android kullanıcı kitlesinin(türkiye hariç)büyük çoğunluğu root ve rom hakkında bilgi sahibidir.Linux kullanan adam iOS kullanmasın kardeşim bildiğin windows yahu ne özelleştirme var ne geliştirme bir tek güncelleme.

Bu sözümüde yazın bi kenara...

-ANDROID pişmanlıktır diyen açık kaynağın ne olduğunu bilmeyendir.-

Kendi payıma düşen yorumu yazayım dedim.Son tespitini doğru buluyorum.Android Linux'tur Linux özgürlüktür.Özgür yazılımdır , açık kaynaktır.İkinci konu ise '' rom olayını '' ( Clockwordmod vd. yöntemleri ) zaman içerisinde öğreneceğim.Deneyimlemek istiyorum.Teşekkürler.
GNU Emacs :)

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
« Yanıtla #17 : 25 Ağustos 2014, 01:49:45 »
android Linux olsaydı LinuXMint 17 kurunca grubta yer alırdı... niye gözükmüyor=?= >:(

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
« Yanıtla #18 : 25 Ağustos 2014, 20:04:24 »
android Linux olsaydı LinuXMint 17 kurunca grubta yer alırdı... niye gözükmüyor=?= >:(
Belirttiğin konuyla ilgili teknik bir çözüm üretecek seviyede değilim ancak sana şu sayfaları önerebilirim :

http://en.wikipedia.org/wiki/Embedded_linux > Google's Android (operating system) well-known type of embedded Linux

http://en.wikipedia.org/wiki/Android_%28operating_system%29 > Android is a mobile operating system (OS) based on the Linux kernel and currently developed by Google.

Teşekkürler.

« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2014, 20:08:38 Gönderen: hwpplayer1 »
GNU Emacs :)

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **