Gönderen Konu: Paneldeyken Donma  (Okunma sayısı 6509 defa)

Çevrimdışı zumrutcu01

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Qiana Cinnamon
Paneldeyken Donma
« : 03 Eylül 2014, 02:30:44 »
Öncelikle merhaba,

Ben Yeni kullanıcıyım işletim sistemim linux mint 17 cinnamon 64 bit ve şuanda başka işletim sistemi kurulu değil
Sorunlarımdan 1.si panel ayarlarında alt panel büyüklüğünü ayarlarken pc donuyor hiç bir tuş işlemiyor direk bataryayı çıkarıp tekrar başlatıyorum
ikinci sorum işletim sistemi açılırken mint logosu çıkmadan önce aniden yeşil çizgi çıkıp kayboluyor bu normal mi
üçüncü sorum benim arşiv cdlerim var exe. uzantılı (ders cdleri gibi) bunları linuxta kullanabilme ihtimalim varmı

Çevrimdışı Zafer

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 16 - Cinnamon
Ynt: Paneldeyken Donma
« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2014, 09:56:04 »
Merhaba,
Mint ile bende donma sorunları yaşıyorum. Donanımınızı kontrol edin bir sorun yoksa büyük ihtimal mint'in sisteminden kaynaklanan donmalardır bunlar.

Doğrusunu söylemek gerekirse Mint şu an WindowsXP seviyesinde gibi geliyor bana, genel olarak güzel dizayn edilmiş ve kullanılabilir bir sistem olmasının yanında helen tuhaf kitlenmelerle karşılaşmak olası. Benim makinada bekleme konumuma geçtikten yarım saat sonra kitleniyor. Tekrar bir tuşa basıp sistemi açmaya çalıştığımda sistem bekleme ekranında takılmış oluyor ve tekrar başlatmak zorunda kalıyorum. Dediğim gibi halen gidecek çok yolu var.

Exe uzantılı dosyaları Mint üzerinde direk çalıştıramazsın. Ancak bunlar benim için önemli çalıştırmalıyım diyorsan. Wine isimli bir program var exe dosyayarını çalıştırdığını söylüyor ancak ben acemi bir linux kullanıcısı olarak bu programdan pek bir verim alamadım. Zor bela uğraşarak Fritz12 satranç programını çalıştırdım ama fontlar berbat ve ekran bozuk çıkıyordu bende vazgeçtim. Bence .exe dosyasının yeri windows sistemi yani o cdleri çalıştırmak istiyorsan bilgisayarına bir sanal sistem (örn:virtualbox) kurup içine bir windows kurmak ve cdleri orada izlemek bence en iyi çözüm olur.

Çevrimdışı dev@mehmet

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #2 : 10 Eylül 2014, 10:05:00 »
Alıntı yapılan: Zafer
Doğrusunu söylemek gerekirse Mint şu an WindowsXP seviyesinde gibi geliyor bana, genel olarak güzel dizayn edilmiş ve kullanılabilir bir sistem olmasının yanında helen tuhaf kitlenmelerle karşılaşmak olası. Benim makinada bekleme konumuma geçtikten yarım saat sonra kitleniyor. Tekrar bir tuşa basıp sistemi açmaya çalıştığımda sistem bekleme ekranında takılmış oluyor ve tekrar başlatmak zorunda kalıyorum.
Belirttiğiniz sorun donanımlarınızın bekleme modunu desteklememesinden kaynaklanıyor olabilir.
Sorunun çözümü için forumda konu açabilirsiniz.

Çevrimdışı Zafer

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 16 - Cinnamon
« Yanıtla #3 : 10 Eylül 2014, 13:39:20 »
Belirttiğiniz sorun donanımlarınızın bekleme modunu desteklememesinden kaynaklanıyor olabilir.

Aynı donanım üzerinde Windows hiç bir sorun çıkarmadan bilgisayarı uyku modundan çıkarırken Linuxtanda aynısını yapmasını beklerim. Kısaca sorun donanımda değil. Belli bir süreden sonra kitleniyor zaten örnegin 15-20 dakika sonra bilgisayar başına geçtiğimde bir sorun yok. Ancak daha uzun süre sonra açmaya çalıştığımda tek çare yeniden başlatmak oluyor.İşin kötüsü bir kaç farklı programı bir arada kullanıyorum ve hepsi açık oluyor. Aniden kapatıncada çok kiötü oluyor tabi.

Sorunun çözümü için forumda konu açabilirsiniz.
Malesef konu çok yönlü, donanım olabilir, yazılım olabilir, arka planda çalışan başka bir uygulama olabilir. Dolayısıyla bu soruna forum üzerinden cevap bulmak çok kolay değil. diğer tarafatar gördüğüm kadarıyla formuda daha çok son kullanıcıya yönelik sorunlara çözümler bulunuyor. Kimse yanlış anlamasın ama Mint hakkında iyi derece teknik bilgi sahibi kimseyi göremedim. Buna bende dahilim tabi :)

Örneğin durum çubuğundaki saat eklentisini kendimce yeniden düzenlemek istiyorum. Ama nasıl yapılır, kod dosyası nerededir bilmiyorum. Soru olarak açtım ama büyük ihtimal cevap gelmez.

Çevrimdışı dest

• Çaylak Penguen
  • **
    • Facebook Adresi
  • Dağıtım: Xubuntu 18.04.1
« Yanıtla #4 : 10 Eylül 2014, 21:21:01 »
Alıntı yapılan: Zafer
...gördüğüm kadarıyla formuda daha çok son kullanıcıya yönelik sorunlara çözümler bulunuyor. Kimse yanlış anlamasın ama Mint hakkında iyi derece teknik bilgi sahibi kimseyi göremedim. Buna bende dahilim tabi

Örneğin durum çubuğundaki saat eklentisini kendimce yeniden düzenlemek istiyorum. Ama nasıl yapılır, kod dosyası nerededir bilmiyorum. Soru olarak açtım ama büyük ihtimal cevap gelmez.
Ben çok destek aldım bu forumdan var teknik bilgi sahibi insanlar umarım denk gelirler halledersiniz.
Intel Pentium Dual Core P6200 (3M cache, 2.13 GHz) | 4GB DDR3 | Integrated Intel GMA HD

facebook.com/destfuat

Çevrimdışı zumrutcu01

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Qiana Cinnamon
« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2014, 14:33:02 »
Öncelikle 1 haftadır hergün neredeyse bakıyordum cevap gelecek mi diye ama resmen hayal kırıklığı yaşadım ( en çok kullanılan 4. işletim sistemi olduğunu varsayarsak daha aktif olunabilir di) ben işletim sistemini kurarken artık kararlıydım linux kullanacağım diye.  belirtmiştim yukarıda zaten tek işletim sistemi linux kurulu diye ama beklediğim desteği alamadığımı düşünüyorum malesef yine windowsa döndüm ve onu kullanacağım.

Bence yeni kullanıcılara daha çok yardımcı olmanız lazım çünkü daha deneyimsizler benim gibi ve ne yapacaklarını tam bilemiyorlar ve benim gibi işletim sisteminden soğumama neden olabiliyor bu sorun. Bakın bu soruma bile bir hafta sonra cevap geldi teşekkür ederim onlara ama onlarda teknik bilgisi zayıf olanlar galiba teknik ekip veya bu işe gönül vermiş olanlar yeni kullanıcıları takmıyor.

Benim sorunları araştırdığım halde ve çeşitli çözümler bulduğum halde yapamadım gerçektende araştırdığım kadarıyla nvidia da ekran kartı sorunları olabiliyormuş ve donma gibi problem aşırı derecede var. Yani ben bu sorumu yeni kullanıcı problemleri altında yazdım buraya yönlendirmişler burada da bakan çıkıyor cevap yok. Neyse umarım eleştirimi dikkate alırsınız bunu okuyorsanız teknik ekip ve ileri kullanıcılar yeni kullanıcılara önem verirseniz bence dahada yaygınlaşabilir linux. Son olarak bir haftadır bekliyorum cevap yok bence bu geç bir süre gelen cevaplarda teknik bilgisi zayıf olanlardan acaba bu yazımı görebilecek teknik bilgisi yüksek biri çıkacak mı bilmiyorum. Linuxun gelişmesi dileyiyle.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #6 : 12 Eylül 2014, 14:53:35 »
Burası bir geliştirici forumu değil maalesef. Bizlerde sizler gibi son kullanıcıyız. Bazı sorunlar hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz ama bu her sorun için geçerli değil. Bu tip sorunlarla ilgili Cinnamon geliştiricilerinin Github sayfasına rapor etmelisiniz.

Bir haftadır yaptığınız araştırmalar ile ilgili buraya da bir nebze bilgi ekleseniz belki bize de yol göstermek için bir fikir verebilirdi.

Forumda bu konuyla ilgili cevap gelmemesi iddia ettiğiniz gibi yeni kullanıcılara destek verilmediği manasına gelmez. Forumu takip edenler bunun böyle olmadığının farkındadırlar sanırım. Maalesef dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

Başka bir işletim sistemine geçtiğinizden dolayı konu kilitlendi.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]