Gönderen Konu: Linux Mint 17 “Qiana” Cinnamon Yavaşlık Sorunu  (Okunma sayısı 3534 defa)

Çevrimdışı ernuynk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu, Linux Mint
Linux Mint 17 “Qiana” Cinnamon Yavaşlık Sorunu
« : 29 Eylül 2014, 17:11:37 »
Merhaba arkadaşlar,

Windows 8.1 + Ubuntu kullanıyordum daha sonrasında Ubuntu yerine Linux Mint 17 “Qiana” Cinnamon (64Bit) yüklemeye karar verdim. Fakat gerek açılış ekranı gerekse şifre girdikten sonra masaüstü ortamı gelene kadar geçen süre v.b. durumlarda biraz ağır çalışmalar sezdim. Bu durum Ubuntu'da da vardı. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Sistem gereksinimlerim aşağıya yazdım. Bu sistemde Linux'un rahat çalışması gerekmez mi?

* Intel i5-2450M CPU
* GT 635M 2 GB Ekran Kartı
* 6 GB 1333 Mhz RAM
* 1 TB WD 5400 RPM HDD

Bir diğer sorum ise, download kısmında bir çok sürüm mevcut. Cinnamon, Mate, KDE ve XFCE. Bunlar hakkında viki kısmından bir çok şey okudum fakat, kullanıcılardan da dinlemek isterim. Sizler neyi önerirsiniz?

Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 17 “Qiana” Cinnamon Yavaşlık Sorunu
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2014, 17:22:26 »
[member=805]ernuynk[/member] size de merhaba,

Forumda aynı başlığı birden fazla soru ve sorun ile ilgili kullanmıyoruz. Bu konuyu Cinnamon ile ilgili sorun için kullanalım. Masaüstü ortamları ile ilgili forumda kısa da olasa bir kaç başlık olacaktı. Bunları incelediğinizde hala yeni bir konu açma ihtiyacı hissederseniz seve seve cevaplarız.

CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, bu çıktıları kopyalayıp foruma yapıştırarak bizimle paylaşınız.

Kod: [Seç]
lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
glxinfo | grep render
inxi -Fx
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2014, 17:24:59 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ernuynk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu, Linux Mint
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2014, 18:04:48 »
Cevap için teşekkür ederim. Ekran görüntüsünü paylaşacağım. Fakat bu arada masaüstü ortamları hakkında farklı bir soru sorayım, okuduğum yazılara göre Cinnamon dışında popüler ortamlar, KDE ve Gnome. Yanılmıyorsam Gnome Ubuntu'nun arayüzü. Ben Ubuntu'nun performansından memnun kalmadım. (Belki düzgün bir yükleme yapamadığım içindir) Bu yüzden Mint yüklemeye karar vermiştim. 2 sorum olacak;

1.si Mint'da Gnome arayüzünü kullanmam mümkün mü? Cinnamon yükleyenler için kaldırma işlemi yapmadan Mate yüklenebileceği söylenmiş. Bu durum Gnome içinde geçerli midir?
2.si yukarıda yazdığım sistem özelliklerini göz önüne alırsanız performans açısından siz hangi arayüzü önerirsiniz?

Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2014, 18:10:34 »
[member=805]ernuynk[/member], aynı konu altında birden fazla soru ve ya sorunun çözümünü yapmıyoruz. Bu sebeple masaüstü ortamları ile ilgili tavsiye, görüş almak isterseniz farklı bir konu açmanızı önereceğim.

Komutların çıktılarını ekran görüntüsü olarak paylaşmayınız. Lütfen aldığınız çıktıları foruma yapıştırarak paylaşınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]