Gönderen Konu: Başlangıç İçin Yardım ve Tavsiye  (Okunma sayısı 3309 defa)

Çevrimdışı sieng

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Başlangıç İçin Yardım ve Tavsiye
« : 28 Aralık 2014, 01:48:08 »
Merhaba, Windows'u bırakıp bende Linux'a geçmek istiyorum. Geçmeden önce siz uzman arkadaşlardan yardım istiyorum bazı konularda.
Webmaster olarak çalışmaktayım kod bilgim yok. Wordpress, Drupal vs.

- Acemi başlangıç seviyesinde biri için Linux'un hangi sürümü kullanımalıdır?
- 4 Gb. RAM 300 HDD çift çekirdek HP dizüstü  için 64 bit mi 32 bit mi?
- Araştırmalarıma göre başlangıç için Linux Mint ideal, Linux Mint'de Adobe programları sorunsuz çalısıyor mu? Fireworks, Dreamviewer, Photoshop, Office programı.
- Ubuntu ile Linux Mint arasında ne fark vardır, neden Mint seçmeliyim?

Yukarıda saydığım maddelerde bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Düzenleme: İmla ve Türkçe karşılıklar.
laptop => dizüstü
Lütfen imla kurallarına özen gösteriniz.

Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2014, 02:05:47 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Başlangıç İçin Yardım ve Tavsiye
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2014, 02:19:16 »
Başlangıç için Linux Mint ideal bir dağıtımdır. Flash, Java, video kod çözücü vb. gibi eklentilerin kurulu gelmesi yeni kullanıcılara kolaylık sağlamakta.
Yeni kullanıcılar için 32 bit sürüm idealdir. Linux'da 32 bit için 4. Gb. RAM sınırlaması da yoktur.
Linux Mint, Ubuntu'dan farklı olarak Cinnamon ve Mate masaüstü ile gelir ve Linux Mint'e özgü Güncelleme Yöneticisi, Yazılım Yöneticisi gibi araçları kullanır.
Adobe ürünlerinin bazıları Linux altında Wine isimli uygulama ile kullanılabilir, hepsi çalışamasa bile Linux altında alternatiflerini bulabilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sieng

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Başlangıç İçin Yardım ve Tavsiye
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2014, 03:16:25 »
Teşekkür ederim hocam tavsiyeniz için uzun araştırmalarım sonucu Linux Mint Cinnamon 32 bit ile başlıyacagım.Son olarak linux da web hosting (web sunucu kavramları cpanel,dns,whm yükleme) geliştrmek için hem normal pc kullanmak hemde sunucu odaklı  öğrenme bakımından ilerisi için hangi sürümü önerirsiniz.