Gönderen Konu: windowstan linux mint 17 > geçiş  (Okunma sayısı 6267 defa)

Çevrimdışı Rems

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 (Düşünüyor)
windowstan linux mint 17 > geçiş
« : 09 Kasım 2014, 19:10:21 »
Merhaba,
yazılım ve grafikle uğraşıyorum ve şuana kadar win98,xp,vista,7,8 sürümlerini kullandım. şuan güncel olarak laptopumda win8.0 kullanmaktayım.

uzun süredir linux'a geçiş yapmayı planlıyordum ve kesin kararımı verdim. linux mint 17'ye geçiş yapmayı düşünüyorum.ancak mint17 nin Cinnamon, Mate, KDE ve Xfc gibi farklı isimlerde karşıma çıktığını gördüm. bu isimler hakkında bilgiye sahip değilim bu konu hakkında ufak bir açıklama getirirseniz sevinirim. ancak ben gözlerimle söylemek istiyorum sanırım  Cinnamon kullanacağım.
son ve ikinci sorum linuxu kullanamaz veya tekrar win8'e geçmek istersem bu mümkün müdür ? iyi akşamlar..
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2014, 19:14:51 Gönderen: Rems »

Çevrimdışı Toor

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian Stretch 9.0
  • Masaüstü Ortamı: LXDE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium P6100 2.0GHZ
Ynt: windowstan linux mint 17 > geçiş
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2014, 19:25:30 »
Merhabalar, Linux sistemlerinde istediğiniz tarzda masaüstü kullanabiliyorsunuz. Mate, Cinnamon, KDE, XFCE bunlar masaüstü yöneticileridir hepsinin kendine özel tarzları vardır.

Mate masaüstünden görüntü : http://hacklog.in/wp-content/uploads/2013/07/mate-desktop-screenshot.png
Mate hafif ve kolayca özelliştirilebilir bir masaüstü ortamıdır.

Cinnamon masaüstünden görüntü : http://helpsite.org/wp-content/uploads/2012/01/4-Linux-Mint-Cinnamon-Desktop.jpg
Cinnamon Linux mint geliştiricileri tarafından yapılan son zamanlarda oldukça popülerleşen bir masaüstü ortamı. Ben kullanmadım ama kullananlar memnun.

KDE'den görüntü : https://doc.opensuse.org/documentation/html/openSUSE_113/opensuse-kdeuser/images/kde_desktop_menus.png
KDE çok kullanılan bol bol animasyon içeren gelişmiş bir masaüstü ortamı. GNOME ile birlikte en popüleri.

Kurduktan sonra bunları değiştirebilirsiniz ama sonradan kurulan masaüstü ortamlarında göze çarpan bazı olumsuzluklar olabiliyor.(Ayrıca önceki masaüstü ortamıyla birlikte çok fazla uygulama birikiyor sistemde.)
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2014, 19:28:26 Gönderen: Toor »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2014, 20:09:45 »
Sisteminiz windows 8'i rahat bir şekilde çalıştırıyorsa Cinnamon masaüstünü de çalıştırabilecek donanıma sahiptir muhtemelen. Linux Mint Cinnamon sürümünü indirip kurabilirsiniz.

Linux Mint'i isterseniz windows'un yanına da kurabilirsiniz. Ya da windows'u kaldırıp sadece Linux Mint'i kurarsınız. Memnun kalmaz iseniz, tekrar Windows'a geçiş yapabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Rems

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2014, 20:40:47 »
Sisteminiz windows 8'i rahat bir şekilde çalıştırıyorsa Cinnamon masaüstünü de çalıştırabilecek donanıma sahiptir muhtemelen. Linux Mint Cinnamon sürümünü indirip kurabilirsiniz.

Linux Mint'i isterseniz windows'un yanına da kurabilirsiniz. Ya da windows'u kaldırıp sadece Linux Mint'i kurarsınız. Memnun kalmaz iseniz, tekrar Windows'a geçiş yapabilirsiniz.

teşekkür ederim.

evet sorunsuz çalıştırıyorum..

ASUS i5-3230M @ 2.60GHz (4 CPUs), - 2.6GHz
8 GB RAM / NVIDIA GeForce 635M 2GB

Düzenleme: Mesajlar birleştirildi.
Forum düzeni açısından peşpeşe mesaj gönderme yerine mevcut mesajınızı düzenleyiniz.
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2014, 21:17:59 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2014, 21:11:15 »
Donanımınız gayet iyi, nvidia chipsetine sahip bir grafik kartına sahip olmanız da ayrı bir artı.

Dediğim gibi, Linux Mint 17 Cinnamon sürümünü indirip kurabilirsiniz, forumumuz da resimli kurulum rehberi mevcuttur, oradaki konuyu inceleyebilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
« Yanıtla #5 : 09 Kasım 2014, 23:53:16 »
İlk defa Linux kullanilacaksa  Mate öneririm ( Çok sadedir en azindan linux'un nasil çalıştığına dair tecrübeniz olur. ) ancak "kendime güveniyorum, çabuk alışırım" derseniz Cinnamon olabilir.
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Rems

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Kasım 2014, 22:38:39 »
İlk defa Linux kullanilacaksa  Mate öneririm ( Çok sadedir en azindan linux'un nasil çalıştığına dair tecrübeniz olur. ) ancak "kendime güveniyorum, çabuk alışırım" derseniz Cinnamon olabilir.
Teşekkür ederim alışırım diye düşünüyorum.