Gönderen Konu: Dota 2 yeniden yükleme sorunu  (Okunma sayısı 7181 defa)

Çevrimdışı morinek

• Çok Yeni Penguen
  • *
Dota 2 yeniden yükleme sorunu
« : 23 Kasım 2014, 16:18:23 »
Arkadaşlar merhaba yeni linux mint kurdum ve dün gece Dota 2'yi indirmeye başladım steam'den.
Sabah kalktığımda inmişti ve oyunu açtığımda görüntü problemleri vardı. Muhtemelen ekran kartından kaynaklanıyordur diyerek driverlar indirmeye başladım, bir sürü kodu kopyalayıp yapıştırdıktan sonra yeniden başlattım ve cinnamon çöktü. Ardından onu da bulduğum kodlarla halletttim ve ne yaptığıma dair hiçbir fikrim yok. :D
Daha sonra steami açmaya çalıştığımda hata veriyordu ve forumdan bulduğum steam kiti tarzı bir uygulama indirdim ve steam açıldı. Fakat dota 2'ye tıkladığımda sıfırdan indirmeye başladı. Daha önce windows 7'de böyle birşey başıma gelmişti ve Dota 2 workshop tooldan kaynaklanıyordu. Onun tikini kaldırdığımda download yapmayı bırakmıştı. Aynı şeyi Linux'te de yapayım dedim fakat özelliklere geldiğimde hiçbir dosya indirmedin diyor.
Acaba dedim indirdiğim kitten sonra steam klasörü mü değiştirdi? Dosyaları kurcaladım ama windows'ta ki gibi bir dosya konumu bulamadım. Amacım zaten indirilmiş olan Dota 2'ye bir ihtimal oluşturulmuş yeni klasöre taşımaktı. Sistem çöktükten sonra
Kod: [Seç]
gsettings reset-recursively org.cinnamon bu kodu girmiştim fakat hiçbir tepkime olmamıştı altta tekrardan yeni komut satırı gelmişti. Daha sonra http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=78.0 bu konuda ki bumblebee kurulumunu yaptım. Kurulum sonrası düzenlemeyi de yapmak için niyetlenmişken gösterilen komut satırlarını bulamayınca yeniden başlattım ve sorun ortadan kalkmıştı. Kurulum sonrası düzenlemeye gerek kalmamıştı. Daha sonra yukarıda bahsettiğim steam sorunu oldu. Son olarakta dota 2. En büyük problem şu ki yurtta kalıyorum tekrar indirmekle uğraşmak istemiyorum :D

Yardımlarınız bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

edit: sistem çöktükten sonra düzeldiğinde daha önceden kurduğum chrome yüklüydü ve masaüstünde dota 2 kısayolu duruyordu.
edit 2: nasıl bir çözüm önereceğiniz bilmiyorum ama benim asıl öğrenmek istediğim dosyaların konumunu nasıl bulacağım
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2014, 18:34:39 Gönderen: morinek »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Dota 2 yeniden yükleme sorunu
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2014, 20:34:46 »
Sorunu nasıl çözüleceği hakkında bir fikrim yok. Ama Steam dizinine ulaşmak için aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
nemo ~/.local/share/steam
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı morinek

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2014, 21:47:53 »
Peki neden olmuş olabileceği ile ilgili bir fikriniz var mıdır? Çok kafamı kurcaladı çünkü..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2014, 16:59:25 »
Bahsi geçen sorunun nedeni hakkında maalesef fikrim yok. Belki Steam forumlarından bir sonuca ulaşılabilir.

Örneğin aşağıdaki konu incelenebilir.

http://steamcommunity.com/app/570/discussions/0/828933455885233585/
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 17:01:52 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]