Gönderen Konu: Linux mint 17 mate kurulum yapamıyorum. [Çözüldü]  (Okunma sayısı 5536 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
İlk olarak konuyu yanlış yerde açtıysam affola, yeniyim.

Yaptıklarımı adım adım yazacağım, bu şekilde sorunumu tespit etmek kolay olur.

MD5SUM Güvenlik Anahtarı Doğrulaması yaptım, eksiksiz indirmişim.

1) xp yüklü bilgisayarıma linux mint 17 mate kurmaya karar verdim ve torrentten indirdim.
2) 16 GB hafıza kartıma, unetbooting programı ile iso dosyasını bootladım. (Kart okuyucuyla) Yükleme yaparken %11 de uzun süreli bekleme oluyor onu da belirtmek istiyorum. Ayrıca fat32ve exFat olarak 2 farklı yolla da denedim, başarılı olamadım.
3) Yükledikten sonra yeniden başlatıp BIOS'tan usbyi ayarladım. Bazen başlama (linux mint 17 başlama ekranı değil) ekranında takılı kalıyor, bazense görmüyor direk xp açılıyor.

4) Elementary OS kurulumunda da böyle bir şey başıma gelmişti ama, aradan uzun süre geçtiği için, bu sorunu nasıl atlattığımı hatırlayamıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Konu yanlış yerdeyse, yöneticilerden ricam taşımaları.
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2014, 17:01:24 Gönderen: beyincik »

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: Linux mint 17 mate kurulum yapamıyorum.
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2014, 16:39:22 »
Unetbootin yerine farklı bir program deneyin. Unetbootin artık neredeyse her dağıtımda sıkıntı çıkarıyor.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2014, 17:19:14 »
[member=114]Fitilli Daniyal[/member], Unetbootin ile Linux Mint ISO dosyaları arasında bir sıkıntıya şimdiye kadar ben rastlamadım. Başka dağıtımlar ile sıkıntı oluşturuyor olabilir ama bu Linux Mint içn geçerli olmayabilir.

[member=980]beyincik[/member], %11'lik olarak ifade ettiğiniz kısımdaki bekleme casper dizini altındaki filesystem.squashsf isimli oldukça büyük bir dosyanın USB belleğe yazımı ile ilgili süredir. Bu dosyanın boyutu 1 Gb.'nin üstündedir. Tüm sistem dosyaları bu şıkıştırılmış dosya içinde bulunmaktadır.

Sisteminiz eskiyse Fat32 yerine Fat16 dosya sistemini tercih edebilirsiniz. Bazı sistemlerde başlatma sorunlarını çözüyor.

Buradaki uygulama ile USB belleğinizi Windows altında biçimlendirmek mümkün.

Linux Mint kurulumu yaptığınız medya ile başlangıç ekranına ulaştığınızda, burada anlatıldığı biçimde sistemi nomodeset değişkeni ile başlatmayı deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2014, 14:14:48 »
[member=114]Fitilli Daniyal[/member], Unetbootin ile Linux Mint ISO dosyaları arasında bir sıkıntıya şimdiye kadar ben rastlamadım. Başka dağıtımlar ile sıkıntı oluşturuyor olabilir ama bu Linux Mint içn geçerli olmayabilir.

[member=980]beyincik[/member], %11'lik olarak ifade ettiğiniz kısımdaki bekleme casper dizini altındaki filesystem.squashsf isimli oldukça büyük bir dosyanın USB belleğe yazımı ile ilgili süredir. Bu dosyanın boyutu 1 Gb.'nin üstündedir. Tüm sistem dosyaları bu şıkıştırılmış dosya içinde bulunmaktadır.

Sisteminiz eskiyse Fat32 yerine Fat16 dosya sistemini tercih edebilirsiniz. Bazı sistemlerde başlatma sorunlarını çözüyor.

Buradaki uygulama ile USB belleğinizi Windows altında biçimlendirmek mümkün.

Linux Mint kurulumu yaptığınız medya ile başlangıç ekranına ulaştığınızda, burada anlatıldığı biçimde sistemi nomodeset değişkeni ile başlatmayı deneyiniz.

Linkini verdiğiniz uygulama ile fat16 ya çeviremiyorum, fat32 var ama 16 yok. http://i.hizliresim.com/kYqg5W.jpg

ext2 ile yapmaya çalıştım, çok hızlı bootladı, bootlamamış olabilir diye düşündüm. Açılışta "J" harfi verdi devamı gelmedi, takıldı kaldı.

universal USB installer ile bootlamaya çalıştım yine olmadı. Hafıza kartının 16 GB olduğunu da belirteyim, internette fat16'nın 2 GB depolama birimleri için olduğunu okumuştum, o yüzden listede fat16 görünmemiş olabilir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2014, 15:45:52 »
Buradaki araç ile Fat olarak biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2014, 17:00:46 »
Buradaki araç ile Fat olarak biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Fat32 olarak biçimledim. BIOS'da USB yi seçtikten sonra, öncelik olarak, USByi seçtim (orada böyle demiyordu tabi, ingilizce birşeyler). Ve bu sefere gördü, şuan linux mint den yazıyorum, çok teşekkürler ilginiz için  :)