Gönderen Konu: Linux Mint 17'ye Güncelleme Sonrası Çıkan Dosyanın Silinememesi  (Okunma sayısı 6543 defa)

Çevrimdışı barakli

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • BARAKLIların BT Blogu
  • Dağıtım: Linux Mint Qiana
Merhabalar. Linux Mint 16 kullanıyordum. 17'ye güncelledim. Upgrade ile yaptım. Yani cd'den kurulum yapmadım. Software Sources kısmından ppa'yı değiştirip yaptım. Herhangi bir sorun çıkmadı. Güncelleme oldu. Güncellemeden sonra Home'da "TrkDj.N7wW" isimli bir dosya gördüm. Upgrade sonrası oluşan çöp mahiyetinde bir dosya olarak düşündüm. Klasörün içine girdim. Bekledim baya. İçindeki dosyalar görüntülenmedi. Ama içinde dosya var gibi uzun süre bekletti. PC kasması üzerine bilgisayarı kapatıp açtım ve o dosyayı sildim. Ancak dosya geri dönüşümden silinmedi ne yaptıysam. Masaüstünden geri dönüşüm kutusuna sağ tuş yapıp sil dedim. Preparing diye bir diyalog kutusu çıktı sonra kutu kayboldu silinmedi. Sonra geri dönüşüm kutusunun içine girdim. Bu sefer takılmaya başladı pc. CPU tavan yaptı. Empty trash dedim, kaynak kullanımından Nemo'nun 1.4 gb ram kullanımına kadar çıktığını gördüm sonra nemo kendini resetledi.

http://askubuntu.com/questions/468721/how-can-i-empty-the-trash-using-terminal
http://askubuntu.com/questions/370487/cant-empty-trash

İnternette bunları gördüm. sudo rm -rf ~/.local/share/Trash komutunu uyguladım. Uzun zaman bekledim bir türlü işlem bitmedi. Bilgisayar bu sırada kastı ayrıca. Dosyayı recover etmek için geri dönüşüme giriyorum, bu sırada kastığı için kurtaramıyorum da. Başa bela oldu maalesef. Aynı konuyu ubuntu forumlarına da açtım ama cevap gelmedi. Buraya da konu açmak istedim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Başında sudo komutu eklemeden deneyin. Dosya kullanıcı ev dizininde ise işlem için yönetici haklarını elde etmenize gerek yok.

Kod: [Seç]
rm -rf ~/.local/share/Trash/*
Not: CTRL+ALT+F1 ile TTY1 uçbirimine ulaşıp aşağıdaki komut ile MDM pencere yöneticisini kapatın.

sudo service mdm stop
Dikkat edin, yukarıdaki komut ile oturum açıksa kapanacaktır. Kısacası X ortamı kapanıyor.

Şimdi ilgili komutla tekrar silmeyi deneyebilirsiniz.

rm -rf ~/.local/share/Trash/*
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2014, 16:42:15 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı barakli

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • BARAKLIların BT Blogu
Maalesef hala devam ediyor işlem. Sabaha kadar da beklesek bitmeyecek muhtemelen. Bug mıdır acaba bilemedim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
MDM'yi kapatıp denediniz mi?

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı barakli

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • BARAKLIların BT Blogu

Sürekli bu ekran var. İşlem hiç bitmiyor.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Alıntı
Sürekli bu ekran var. İşlem hiç bitmiyor.
Çöp kutusu içerisindeki dosyaların boyutu fazla olabilir. Bu da yavaş silinmesi demektir.
Aşağıdaki komut ile çöp kutusu içeriğinin boyutunu öğrenebilirsiniz.
du -sh ~/.local/share/Trash
Ben genelde aşağıdaki komutu root erişim ile kullanıyorum. Denemenizde fayda var.
sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/*
Düzenleme: Ek Bilgi Eklendi
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2014, 19:25:14 Gönderen: anony »
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Aşağıdaki komutu deneyebilirsiniz.

find ~/.local/share/Trash/ -delete
Dizin de silineceği için aşağıdaki komut ile tekrar oluşturabilirsiniz.

mkdir ~/.local/share/Trash

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Aslında yeniden oluşturmaya gerek yok. Benzeri durumu daha önce yaşamıştım.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı barakli

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • BARAKLIların BT Blogu
Yukarıda önerilen yöntemlerde boyutunu öğrenmek istediğimde de uzun süre bekliyor. Herhalde kapladığı alanı hesaplamak bu kadar uzun sürmemeli. Root erişimle o komutu denemiştim zaten ama sonuç alamadım.

find ile başlayan komutu da denediğimde bekliyorum. Herhangi bir gelişme yok. Nasıl bir klasörse bu anlamadım.

Çevrimdışı meda

• Penguen
Canlı Mint USB'si ile komuttaki konumdan silmeyi deneyebilirsiniz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı barakli

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • BARAKLIların BT Blogu
Hiren's BootCD kullanarak linux'tan başlattım ve ancak öyle silebildim. Ancak bir dosyayı silmek istediğimde çöp kutusundan silerken siliniyor. Onda sıkıntı yok. Çöp kutusu boşalıyor. Ama ondan sonra cpu kullanımı yarıya kadar çıkıyor. Ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar öyle seyrediyor. Sanırım çöp kutusu ile ilgili bir sıkıntı var. Neyse artık dosyayı sildikten sonra, bilgisayarı kapatırken geri dönüşüm kutusunu boşaltarak idare edeceğim. Yardım için teşekkürler.

Çevrimdışı meda

• Penguen
local/share/Trash dizin izinlerinde bir sorun olabilir.
                   Orhan VELİ"