Selam,
Ubuntu yazılım merkezinde çok fazla uygulama var Mint'de olmayan uygulamalar (mint yazılım yöneticisinde olmayan uygulamalar). Ben Mint kullanıyorum.
Mint'de Ubuntu uygulamalarının çalısmasını istiyorum. Biliyorum Mint zaten ubuntu tabanlı ama bazı uygulamalar Mint yazılım yoneticisinde yok. Bunları Mint'e yükleyebilir miyim bir yolu var mıdır (Ubuntu'yu kurmadan)? Eğer bir yolu varsa hiç Ubuntu kurmayacagım.
Eğer yüklenemiyorsa Ubuntu'yu daha rahat kullanmak için Gnome yapabilir miyim? Birde Ubuntu'nun türevleri var sanrım Gnome olan, onlar stabil midir (Kubuntu, Lubuntu ...)?
Ya da Ubuntu kullanacagım ama masaüstü ortamını beğenmiyorum, Ubuntu özelleştirilebilir mi? Masaustu simgeler ikonlar conky vb., Mint'deki gibi değiştirebilir miyim?
Ubuntu mu kulanmalıyım Mint mi ? Hangisi daha özelleştirilebilir?
Ubuntu ile Mint'in farkı ne hangisi daha avantajlı (sadece masaüstü ortamları mı daha başka farkları da var mı)?
(Bu da benim için önemli) Masaüstü nasıl özelleştirilir, gerekli programların isimlerini verir misiniz?
Teşekkürler.
Düzenleme: İmla (Lütfen imla kurallarına elimizden geldiğince uymaya gayret edelim.)