Gönderen Konu: mint 17 kurmayi dusunuyorum ama...  (Okunma sayısı 3208 defa)

Çevrimdışı Muzun

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
mint 17 kurmayi dusunuyorum ama...
« : 07 Aralık 2014, 03:31:54 »
iyi geceler arkadaslar,
uzun zamandir android programlamaya sardim. ancak bu eclipse ve android studio'nun windows7'de essek gibi calismasindan yoruldum. linux denemek istiyorum. dual boot ile windows7 ve mint17 kurmayi planliyorum. bir kac sorum olacak yardimci olursaniz sevinirim.

1- dual boot oncesi bir disk bolme islemi yapmamiz gerekiyor. herhangi bir sebepten linuxtan vazgecersem yada cok begenip windows'u silmek istersem boldugum diski tekrar birlestirebilirmiyim (disk alanim fazla buyuk degil). ve nasil?

2- bu kullanmak istedigim programlarin linuxtaki performansini windows ile kiyaslarsak nasil bir sonuc cikar. tahminimce linux daha hizlidir ama ayni agirligi linuxda da yasarmiyim?

3- sony vaio vgn-aw220j kullaniyorum. driverlarda bir problem yasarmiyim?

simdiden tesekkurler.

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: mint 17 kurmayi dusunuyorum ama...
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2014, 08:04:19 »
1- disk bölümlemenizle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Sadece linux minti kuracağınız usb veya dvd'yi saklayınız çünkü disk bolumlerken lazım olacaktır.(Grub hatalarına karşı bir önlem)

2- Evet Linux daha hızlıdır.

3- Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Sadece kapalı kaynak ekran kartını kendiniz kuracaksınız ki onu da eğer oyun oynamayacaksanız kurmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Kuracak olursanız da Sistem Ayarlarında iki tık ile halledebilirsiniz.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)