Gönderen Konu: (çözüldü) Linux Mint 17.1 KDE kurulum hatası  (Okunma sayısı 12874 defa)

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 KDE
Ynt: Linux Mint 17.1 KDE kurulum hatası (çok garip)
« Yanıtla #15 : 23 Ocak 2015, 21:51:52 »
O mesajla alakası olacağını sanmıyorum. Kurulum sonrası ortaya çıkan sorun için buradaki öneriyi deneyiniz.
F6 ya basıp nomodeset kısmına girmeyi anladım fakat f6 ya hangi ekranda basıcaz. Bana resmini gönderebilirmisiniz. Ve bildiğime göre nomodeset bilgisayarı e. Kartı sürücüsüz başlatmak demekmiş. Mint i böyle kullanmam mı lazım. Az olsa da bikaç tane oyun yükleyebilirim. Mesela minecraft ekran kartsız çalışmıyor. Sizi de çok uğraştırdım özür dilerim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #16 : 23 Ocak 2015, 21:58:09 »
Grub menüsüne ulaştığınızda e tuşuna basarak açılış seçeneklerini girebileceğiniz alana ulaşacaksınız. Düzenlemeyi bu alanda yapınız. F6 tuşu nerede geçmiş ben göremedim.
Evet nomodeset sürücüler etkin olmadan sistemi başlatır. Zaten iletinin devamında ATI kapalı kaynak sürüxüsü kurulumu anlatılıyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #17 : 23 Ocak 2015, 22:18:20 »
Fazla soru sordum ama daha yeni kurduğum için bilmiyorum. Grub menüsüne nasıl giriliyor. Benim pc açılırken linux mint kde nin simgesi geliyor sonra da dediğim yer çıkıyor. Gruba girmek için nerede hangi tuşa basacağıma söylermisiniz. Fotoğraf ta eklerseniz daha iyi olur.
Grub menüsüne ulaştığınızda e tuşuna basarak açılış seçeneklerini girebileceğiniz alana ulaşacaksınız. Düzenlemeyi bu alanda yapınız. F6 tuşu nerede geçmiş ben göremedim.
Evet nomodeset sürücüler etkin olmadan sistemi başlatır. Zaten iletinin devamında ATI kapalı kaynak sürüxüsü kurulumu anlatılıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #18 : 23 Ocak 2015, 22:44:26 »
Sisteminizde tek işletim sistemi kurulu ise Grub menüsü gösterilmez. Açılışta üst karakter (shift) tuşuna basarsanız Grub menüsüne ulaşabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #19 : 23 Ocak 2015, 23:11:10 »
Sisteminizde tek işletim sistemi kurulu ise Grub menüsü gösterilmez. Açılışta üst karakter (shift) tuşuna basarsanız Grub menüsüne ulaşabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi grubu açtım quick splash ı nomodeset ile değiştirdim ve bilgisayarı açtım. Sorunsuz açıldı. Ve ati driverlerini güncellemelerini filan kurdum. Şuan sorunsuz çalışıyor. Hepinize teşekkür ederim. Beni xp den kurtardınız
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2015, 01:14:15 Gönderen: Cuaresma45 »