Gönderen Konu: dns telekoma takılıyor  (Okunma sayısı 10790 defa)

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
Ynt: dns telekoma takılıyor
« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2015, 19:42:47 »
Modemin arayüzüne girip rahatlıkla değiştirirsin aslında. Arayüze erişmek için herhangi bi web tarayıcısında 192.168.2.......... gibi bir numarayı yazıp enter'laman lazım. Modemin kullanım klavuzunda ya da internette modemin markasına göre bulabilrsin bu numaraları. Kullanıcı adı ve şifre yine kullanım klavuzunda vardır. Sekmeleri kurcalayarak DNS' yi bulur-değiştirir-rahat edersin :)
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2015, 19:45:15 Gönderen: dustengercege »
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı donurh

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #16 : 10 Şubat 2015, 12:37:06 »
[member=9]karakartala[/member] dediğinizi yaptım, kaydedip çıktım. fakat yeniden başlattığımda resolv.conf dosyasındaki dns tekrar 127 ile başlayan dns idi. Ayrıca uçbirimden bu değişikliği yaptığımda, menüden ağ bağlantılarıma girerek daha önceden yazdığım dns değişmemişti, yani iki yerde farklı dnsler vardı. Yani daha önce, yine buradan danışarak hem menüden manuel olaak hem de root olarak uçbirimden komut vererek "ağ bağlanttılarım"a girmiş ve open dns girmiştim. Sonra sizin dediğiniz şekilde resolve.conf dosyasına girdiğimde 127. ile başlayan bir dns gördüm ve onu 8.8.8.8 yaptım kaydettim ve çıktım. o anda bir yerde google bir yerde open dns gözüküyordu. Şimdi ise dediğim gibi resolve.conf da 127 ile başlayan, ağ bağlantılarımda ise open dns var ve hangisini kulanıyorum anlamadım. En iyisi ben modemden değiştireyim ama bu arada bayağı bir karıştırmış oldum, modemden değiştirmeden önce bunları düzeltmeme gerek var mı?

http://test.dnssec-or-not.net/
linke tıkla sırıtan adamı gör kaptan Picard'ı görürsen dns zehirlenmesine mruz kaldın demek...

sırıtan adamı görmedim, yüzünü kapatmış olan sanırım kaptan Picard. You are not using DNSSEC yazıyor. dns zehirlenmesi ne demek?

İletiler birleştirildi. karakartala
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2015, 15:48:17 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #17 : 10 Şubat 2015, 16:00:23 »
[member=1218]donurh[/member]
/etc/resolv.conf dosyası geri o adrese dönüyorsa düzeltmenize gerek yok. Sistem ayarlarındaki kısmı düzeltebilirsiniz.