Gönderen Konu: [Çözüldü] Mate Win+D Klavye Kısayolu ve Pencere Yaslama  (Okunma sayısı 3869 defa)

Çevrimdışı yesilce

• Çok Yeni Penguen
  • *
ben mate 17.1 ve cinnamon 17.1 kurdum.

mate'deki beğendiğim özellikler: menü tasarımı
cinnamon'daki beğendiğim özellikler: win+d ile masa üstüne dönme (mate'de ctrl+alt+d ile yapılabiliyor.), pencereleri sağa yada sola sürükleyince pencelerin ekranın soluna ya da sağına yapışıp ekranın yarısını kaplaması.

cinnamon'daki beğendiğim özellikleri mate'de nasıl kullanabilirim.
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2015, 14:12:14 Gönderen: yesilce »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Mate Win+D Klavye Kısayolu ve Pencere Yaslama
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2015, 13:16:49 »
Super+D  (Linux tarafında Win tuşuna Super ismi veriliyor), klavye kısayolunu ayarlamak için menüden Klavye Kısayollarını aratın ve açın.
Pencere Yönetimi ana bölümü altındaki Tüm pencereleri gizleyip masaüstüne odaklan seçeneği karşısındaki kısayola tıklayın.
İstediğiniz kısayolu bu şekilde değiştirebilirsiniz. Eğer bu şekilde çalışmazsa bir düzenleme daha yapmanız gerekiyor.
Bunun için Menü'ye sağ tıklayıp Tercihleri açınız. Klavye kısayolu karşısındaki kutuya tıklayıp Geri tuşuna basarak menü kısayolu atamasını iptal ediniz.

Pencereleri sağa sola yaslamak için Denetim Merkezinden Pencereler seçeneğini açınız.
Yerleştirme sekmesine gelip Yan yana döşemeyi etkinleştir seçeneğini işaretleyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yesilce

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Mate Win+D Klavye Kısayolu ve Pencere Yaslama
« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2015, 14:11:43 »
ilgin için teşekkürler Butterfly. Her iki ayarıda yaptıktan sonra mate'de istediğim gibi oldu.