Gönderen Konu: mate ile cinnemon farkı  (Okunma sayısı 5517 defa)

Çevrimdışı Dersimli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
mate ile cinnemon farkı
« : 01 Nisan 2014, 10:52:36 »
arkadaşlar bugün bilgisayara linux mint kuracağım. yalnız mate ile cinnemon arasındaki fark nedir yalnızca masaüstü yöneticisi mi farklı ?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: mate ile cinnemon farkı
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2014, 11:29:54 »
Mate masaüstü, biraz daha hafif, sade kullanıcı ve bilgisayar dostu, kullanımı basit bir masaüstü seçeneğidir. Cinnamon ise grafiksel anlamda daha hoş ve şık bir kullanım imkanı sunar. Performans açısından Mate, Cinnamon'a nazaran daha iyidir. Hoş ve şık bir kullanım deneyimi açısından ise Cinnamon tercih sebebi olabilir.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2014, 11:58:24 »
Yeniysen mate' de sorun yaşabilirsin.. mate daha kararlı diye bahsediliyor.. ama Yeniysen benim gibi cinnamon'u tavsiye ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2014, 12:07:12 »
Evet, farklı olan husus Masaüstü Ortamıdır.
Sistem özellikleri de tercihinizi belirlemenizde önemlidir. Aşağıdaki bilgileri paylaşır mısınız?

İşlemci
RAM
Ekran Kartı
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Dersimli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2014, 15:39:33 »
aslında çok yeni sayılmam 2-3 yıl önce 1 sene kadar ubuntu deneyimim olmuştu. 4g ram 1 gb ekran kartı amd k10 sanırım işlemci var. cinnemon kurdum. teşekür ederim yorumlar için gerçekten linux bayağı gelişmiş görmeyeli..

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2014, 17:18:54 »
ben merak edip kurmuştum. birdr win'den sıkılmıştım.. bu kadar beklemiyordum bir çok konuda eksiği olmasına rağmen benim gözümde win'den gelişmiş bir işletim sistemi. ve gelecekte de win'i tarih yapacağına inanıyorum :)
tek sorun yavaş yayılması.. keşke devlet desteğini alsa okullarda ve üniversitelerde ders konusu olsa 10 yılda kalbi türkiyede atmaya başlardı linux'un