Gönderen Konu: SSD ve HDD mint kurulumu  (Okunma sayısı 5760 defa)

Çevrimdışı malitutuncu

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint debian
SSD ve HDD mint kurulumu
« : 14 Mart 2015, 17:21:46 »
s.a arkadaslar forum a yeni kayit oldum. imla kurallari icin kusura bakmayin klavye ingilizce. benim sorunum tam olarak su bilgisayarimda ssd+hdd var/ ssd de windows kurulu ve ben hdd nin bir kismina linux mint kurmak istiyorum. hdd m /dev/sdc grubu kurarken bunu sectim hala windowsa yonlendiriliorum/ yardim edinde kurayim sunu

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: SSD ve HDD mint kurulumu
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2015, 17:37:59 »
EFI kipinde mi kurulum yaptınız?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı malitutuncu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2015, 21:19:53 »
klasik bios hocam benim pc

Çevrimdışı malitutuncu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2015, 21:25:26 »
siz benim grubu ssd ye windowsun oraya kurmam gerek ben istiorum ki bilgisayarı normal açtığımda windows açılsın linux Mint ile açmak isteyince direk diğer hdd yi seciyim ancak benim minti kurarken primary değil bölüm,primary açılmıyor.1 tb hdd normalde ntfs formatlı ancak 20 gb arada ayrılmamış alan vardı orayı ex4 yaparak kurdum . kurulumda bir sıkıntı yaşamadım. Yeni linux kullanacağım ve linux mint kararlı sürüm matede karar kıldım doğru bir tercih mi

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2015, 22:40:32 »
Biraz karışık yazmışsınız, imla kurallarına özen gösterirseniz mesajlarınız daha anlaşılır olacaktır. Ayrıca peşpeşe mesaj göndermek yerine önceki mesajınızı düzenlemeniz forum düzeni için daha uygun olacaktır.

Anladığım kadarıyla BIOS'da açılış için 1. sırada SSD ayarlı sanırım. Bunu Linux Mint'i kurduğunuz HDD olarak değiştirin, Grubu kurduğunuz bölüm de açlış bağrağı (boot flag) atamalısınız. Önyükleyici hangi diskteyse o disk ilk açılış aygıtı olmalı kısaca. Ya da sistem açlışı sırasında Linux Mint'in kurulu olduğu diski elle açılış yapılacak aygıt olarak seçebilirsiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı malitutuncu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2015, 23:26:18 »
Kusura bakmayın yeni foruma üye oldum karışık yazmışım. Mintte ekran alıntısı nasıl yapacağım onu söylerseniz daha kolay anlatırım. Dediğiniz gibi ssd 1. sırada ancak ben değiştirmek yerine f9 a basıp hdd ye geçince açılışta direk linux mint açılsın istiyorum. Hdd ye grub kurdum ancak boot flag işaretleme bilmiyorum

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2015, 00:41:05 »
Bahsettiğiniz kurulum anlatımına göre, açılış yapılacak diski bu şekilde seçtiğinizde Grub önyükleyicinin gelmesi gerekir. F9'a basıp başlangıç yapılacak diski Linux Mint'in kurulu olduğu disk olarak değiştirince ne oluyor? Kurulumu USB bellek ile yaptı iseniz, acaba /dev/sdc olarak belirttiğiniz Linux Mint'in kurulu disk yerine, kurulum yaptığınız USB bellek olabilir mi?

Eğer öyleyse, sistemi kurulum yaptığınız çalışan DVD/USB ile açıp burada anlatıldığı biçimde Grub önyükleyiciyi yeniden kurmayı deneyebiliriniz. Kurulum sırasında önerilen onarım (recommended repair) yerine gelişmiş (advanced) seçeneği ile devam edin. Grub location sekmesinden Grub kurulacak disk bölümünü seçrek önyükleyiciyi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı malitutuncu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2015, 20:24:05 »
Dediklerinizi kontrol ettim. Ancak grub usb degil benim hdd me yüklü eminim. f9 ile hddye geçincede ben windowsa yönlendiriliorum. Ben linux mint te windowstaki ekran alıntısı gibi öğrebiyim derdimi çok daha rahat anlatacağım. ilgileriniz için teşekkür ederim ayrıca

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2015, 22:50:32 »
Menüye "ekran görüntüsü" ( ya da "screenshot") yazarsanız ilgili araca ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı malitutuncu

• Çok Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] Ynt: SSD ve HDD mint kurulumu
« Yanıtla #9 : 20 Mart 2015, 02:18:52 »
tamam hocam sorunu hallettim. windowsa esaybcd die bir yazılım yükleyip, sistemi ayarladım şimdi linuxu öğrenmek istiyorum. Fan sürekli çalışıor driverler yüklemem gerekli mi ? Neler yüklü neler yüklü değil? Birde güncelleme yöneticisini çalıştıramadım hocam apt kaynaklarınıza birşey ekleyin diyor ne yapmam gerekli

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 20 Mart 2015, 09:06:37 »
[member=1500]malitutuncu[/member], geri dönüş için teşekkürler.

Forumda her konu altında sadece bir soru/sorun hakkında konuşuyoruz. Bu sebeple Fan sorunu ve Güncelleme Yöneticisi sorunu için, forumdaki benzer konuları araştırıp çözüm bulamazsanız farklı konular açmanızı rica ediyoruz.

Bu konu kilitlenmiştir.