Gönderen Konu: Gparted Bölümleme yaptıktan sonra diske kopyalama yapamıyorum.  (Okunma sayısı 6066 defa)

Çevrimdışı webkahriman

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: MİNT 17
Merhabalar, gParted uygulaması ile diski bölümledim, umarım doğru bölümlemişimdir.
Yeni oluşturduğum diske bir dosya attığım zaman aldığım uyarı, aşağıdaki ekran görüntülerinde mevcut.
Maksadım Windows'ta olduğu gibi bir yedek D sürücüsü oluşturmak.
Oluşturduğum diskin adı "yedek"'tir.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Düzenleme: Kopyalarken hata oluştu. "İsimsiz Dizin" dizini kopyalanamıyor çünkü onu hedefte oluşturmak için yeterli erişim hakkınıız yok.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2015, 21:04:32 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Lütfen hataları yazılı olarak paylaşınız. Resimler silinince konu işe yaramaz hâle geliyor. Yazıların silinme olasılığı çok daha düşük. Forumun amacı sadece o hatanın yaşandığı an, hatayı yaşayan kullanıcıya yardımcı olmak değil, ileride bu hatayı yaşayacaklar için de geçmişte bulunan çözüm yollarını göstermektir.

Dosya yöneticisini yöneticisini aşağıdaki komutla açıp. Yeni oluşturduğunuz bölüme gelin. Oluşturduğunuz bölümde herhangi bir yere sağ tıklayıp özellikler>erişim haklarından izinleri ayarlayınız. Dosya sahibi olarak kullanıcı adınızı seçip. Okuma yazma izinleri veriniz.
Kod: [Seç]
sudo nemoEğer Mate kullanıyorsanız nemo yerine caja, Kde kullanıyorsanız dolphin, Xfce kullnıyorsanız xfwm yazınız.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 13:18:03 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı webkahriman

• Yeni Penguen
  • *
[member=9]karakartala[/member] "sudo nautilus" çıktısı şu şekildedir.
sudo: nautilus: command not found

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
[member=9]karakartala[/member] "sudo nautilus" çıktısı şu şekildedir.
sudo: nautilus: command not found

Komutu yanlış yazmışım. Şimdi düzelttim. Yukarıdaki iletiyi kontrol edip, tekrar dener misiniz?
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 14:32:17 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
İlgili dosya birimine, dosya yöneticisini yönetici hakları ile açmadan işlem yapamamanız normal. Ya da bu disk bölümünün erişim haklarıı değiştirmeniz gerekir. Bu disk bölümünü yedekleme amacıyla kullanacağınız için böyle bir düzenleme yapmak normal olabilir. Bunun için önce dosya yöneticisinden ilgili disk bölümünü bağlayın ve sonra aşağıdaki komut ile dosya yöneticisini yönetici hakları ile açınız.

Cinnamon masaüstü için

gksu nemo
Mate masaüstü için

gksu caja
KDE masaüstü için

gksu dolphin
Xfce masaüstü için

gksu thunar
Sonra açtığınız dosya yöneticisi ile ilgili disk bölümüne ulaşınız ve sağ tıklayıp özellikleri açınız.
İzinler sekmesinden Grup kısmına geliniz ve disk grubunu seçiniz.

Sonra aşağıdaki komut ile kullanıcınızı disk grubuna ekleyiniz.

sudo adduser kullanıcıadı disk
Sonrasında sistemi yeniden başlatmalısınız. Bu şekilde ilgili disk bölümüne istediğiniz gibi dosya kopyalayabilir, düzenleme yapabilirsiniz.

Daha sıkıntısız kullanım için izinler sekmesiden, disk sahibini kullanıcı olarak değiştirebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı webkahriman

• Yeni Penguen
  • *
İlgili dosya birimine, dosya yöneticisini yönetici hakları ile açmadan işlem yapamamanız normal. Ya da bu disk bölümünün erişim haklarıı değiştirmeniz gerekir. Bu disk bölümünü yedekleme amacıyla kullanacağınız için böyle bir düzenleme yapmak normal olabilir. Bunun için önce dosya yöneticisinden ilgili disk bölümünü bağlayın ve sonra aşağıdaki komut ile dosya yöneticisini yönetici hakları ile açınız.

Cinnamon masaüstü için

gksu nemo
Mate masaüstü için

gksu caja
KDE masaüstü için

gksu dolphin
Xfce masaüstü için

gksu thunar
Sonra açtığınız dosya yöneticisi ile ilgili disk bölümüne ulaşınız ve sağ tıklayıp özellikleri açınız.
İzinler sekmesinden Grup kısmına geliniz ve disk grubunu seçiniz.

Sonra aşağıdaki komut ile kullanıcınızı disk grubuna ekleyiniz.

sudo adduser kullanıcıadı disk
Sonrasında sistemi yeniden başlatmalısınız. Bu şekilde ilgili disk bölümüne istediğiniz gibi dosya kopyalayabilir, düzenleme yapabilirsiniz.

Daha sıkıntısız kullanım için izinler sekmesiden, disk sahibini kullanıcı olarak değiştirebilirsiniz.
Teşekkür ederim, sorunum çözüldü...