Gönderen Konu: Windows Programlarının LinuxMint teki Karşılıkları  (Okunma sayısı 7018 defa)

Çevrimdışı motodoshi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Fark Yaratın !
    • @onuryakan
  • Dağıtım: LinuxMint 17.01 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: LinuxMint Cinnamon varsayılan :)
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce 740M
  • İşlemci: intel core i5
Herkeze Merhaba ...
Bilgisayar Programcılığı Bölümü Öğrencisiyim ve Windows ta Kullandığım Programların Linuxteki Tam Karşılıklarını Bilmiyorum ...
En Benzer Programları ve Bu Programların Yazılım Yöneticisi veya Uçbirimden En Temiz Şekilde Kurulum Yaptırırsanız Ayrıca Memnun Olurum ...

1. Adobe Dreamweaver + Wamp server
2. MS Visual Studio 13
3. Adobe Photoshop
4. Ms Sql Server

ayrıca  yazılım yöneticisinden monodevelop u kurdum c# kısmı VS gibi değil okulda bana sorun çıkarıcağını düşündüm ... cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Windows Programlarının LinuxMint teki Karşılıkları
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2015, 11:40:03 »
merhaba hoşgeldiniz,

Adobe Dreamweaver'ın bazı sürümleri wine ile linux altında çalıştırılabiliyor, alternatif olarak Aptana Studio tercih edilebilir.
Adobe Photoshop'ta aynı şekilde bazı sürümleri linux altında sorunsuz bir şekilde çalıştırılıyor alternatif olarak GIMP tercih edilebilir.
WAMP server yerine LAMP serverimiz mevcut.
MS SQL server yerine mis gibi MySQL'imiz de var, daha ne olsun :)

Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı motodoshi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Fark Yaratın !
    • @onuryakan
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2015, 11:49:02 »
merhaba hoşgeldiniz,

Adobe Dreamweaver'ın bazı sürümleri wine ile linux altında çalıştırılabiliyor, alternatif olarak Aptana Studio tercih edilebilir.
Adobe Photoshop'ta aynı şekilde bazı sürümleri linux altında sorunsuz bir şekilde çalıştırılıyor alternatif olarak GIMP tercih edilebilir.
WAMP server yerine LAMP serverimiz mevcut.
MS SQL server yerine mis gibi MySQL'imiz de var, daha ne olsun :)

hoşbulduk :)
wine ı kurmayı denerken bir ibare gözüme takıldı ne yapacağımı bilmediğimden iptal ettim  nvidia-libopencl1-331
 nvidia-opencl-icd-331 paketleri silecek ayrıca wine bu kadar performanslımı ve visual studio karşılığı sadece mono develop mu ? bunlara çözüm bulabilirsem linuxmintte kalıcı olucam :)
son olarak nedendir bilmem queryler aynı olmasına karşın hoca illada mssql serverı kuracaksınız orda derslerimizi işliycez demişti sanırım onun cevabıda tablo ilişki vb. işler ms sql de daha kolay yapılıyor ondan :)
« Son Düzenleme: 27 Mart 2015, 11:51:22 Gönderen: motodoshi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2015, 14:46:49 »
[member=1558]motodoshi[/member], forumda aynı konu altında farklı sorunların çözümü hakkında konuşmuyoruz. Wine sorunu ile ilgili farklı bir konu açarsanız yardımcı olmaya çalışalım.

Kullandığınız sistem özellikleri iyiyse, Linux Mint altında sanal olarak Windows çalıştırarak bu sorunların etrafından bir nebze dolaşmış olabilirsiniz. Ya da Linux Mint ve Windows'u çoklu açılış (multi boot) olarak kurabilirsiniz. Böyle açılış sırasında dilediğiniz işletim sistemi seçerek başlatabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı motodoshi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Fark Yaratın !
    • @onuryakan
« Yanıtla #4 : 27 Mart 2015, 18:09:57 »
[member=1558]motodoshi[/member], forumda aynı konu altında farklı sorunların çözümü hakkında konuşmuyoruz. Wine sorunu ile ilgili farklı bir konu açarsanız yardımcı olmaya çalışalım.

Kullandığınız sistem özellikleri iyiyse, Linux Mint altında sanal olarak Windows çalıştırarak bu sorunların etrafından bir nebze dolaşmış olabilirsiniz. Ya da Linux Mint ve Windows'u çoklu açılış (multi boot) olarak kurabilirsiniz. Böyle açılış sırasında dilediğiniz işletim sistemi seçerek başlatabilirsiniz.

anladığım kadarıyla linux te bunların tam karşılıkları yok windows u terk etmek istediğim için linux mint kurdum dual boot düşünmüyorum donanım özelliklerine gelincede  ;
intel core i5 cpu 8 gb ram nvidia 740m gpu

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2015, 19:59:16 »
Tam karşılığı derken? Aynı işi yapan yazılımlar var. Nasıl bu sonuca ulaştınız?
Eclipse ve Netbeans için C# eklentileri varmış. Bir de SlickEdit var. Ancak ne kadar iş görür bilmiyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #6 : 29 Mart 2015, 16:44:24 »
MS Visual Studio 13, Ms Sql Server gibi uygulamaların kendilerini kullanmak istiyorsanız, bunlar Linux altında randımanlı çalışmayabilir. Arandığında alternatifleri bulunabilecek bu uygulamaların kendleri Linux altında çalışmak için Wine gibi uygulamalar ile denenebilir ancak. Bununda tam bir çözüm olacağını sanmıyorum. Siz bu uygulamaların alternatifleri yerine kendilerini kullanmak istediğiniz sürece, tam olarak ifade ettiğiniz karşılığını bulamayabilirsiniz. Eninde sonunda bu uygulamalar cross olarak çalışan uygulamalar değil, Microsoft tarafından Linux sürümlerinin çıkmasını beklemek de hayal kurmak olarak ifade edilebilir.

Bu sebeple özellikle bu uygulamaları kullanmak isterseniz, Linux Mint altında Virtualbox ile sanal Windows kurmanız en uygunu olacaktır. Sistem özelliklerinizde bunu sağlmak için oldukça yeterli görünüyor. Sanal sisteme misafir eklentilerini de kurarsanız oldukça performaslı bir sanal sisteme sahip olabilirsiniz.  3D performansı haricinde çok fazla sıkıntı çekeceğinizi de sanmam.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı motodoshi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Fark Yaratın !
    • @onuryakan
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2015, 12:41:03 »
MS Visual Studio 13, Ms Sql Server gibi uygulamaların kendilerini kullanmak istiyorsanız, bunlar Linux altında randımanlı çalışmayabilir. Arandığında alternatifleri bulunabilecek bu uygulamaların kendleri Linux altında çalışmak için Wine gibi uygulamalar ile denenebilir ancak. Bununda tam bir çözüm olacağını sanmıyorum. Siz bu uygulamaların alternatifleri yerine kendilerini kullanmak istediğiniz sürece, tam olarak ifade ettiğiniz karşılığını bulamayabilirsiniz. Eninde sonunda bu uygulamalar cross olarak çalışan uygulamalar değil, Microsoft tarafından Linux sürümlerinin çıkmasını beklemek de hayal kurmak olarak ifade edilebilir.

Bu sebeple özellikle bu uygulamaları kullanmak isterseniz, Linux Mint altında Virtualbox ile sanal Windows kurmanız en uygunu olacaktır. Sistem özelliklerinizde bunu sağlmak için oldukça yeterli görünüyor. Sanal sisteme misafir eklentilerini de kurarsanız oldukça performaslı bir sanal sisteme sahip olabilirsiniz.  3D performansı haricinde çok fazla sıkıntı çekeceğinizi de sanmam.
Tam karşılığı derken? Aynı işi yapan yazılımlar var. Nasıl bu sonuca ulaştınız?
Eclipse ve Netbeans için C# eklentileri varmış. Bir de SlickEdit var. Ancak ne kadar iş görür bilmiyorum.
şu şekilde anklatsam heralde anlatmış olabileceğim öncelikle öğrenci olduğumdan tamamen programlara hakim değilim dolaysıyla alternatif programlar ders sırasında beni yolda bırakabilir örneğin görsel programlama dersinde c# tan yeni bir görsel açıp uygulama tasarımı yapıp ardından kod kısmına geçiyoruz ama mono da sadece class yapılarını gördüm görsel olarak bişey göremedim kalan kısmınıda okadar sıkıntı değil çünkü çok yakınlar korktuğum kısım  visual c# kısmı şuanda virtual box kurulu [member=8]Butterfly[/member]  bana bu konuda yardımcı olursan sevinirim çünkü visual studio2010 wine ile hata aldım mecburen performanslı sanal makina kurup bu programı yüklemem lazım teşekkür ederim