Gönderen Konu: [Çözüldü] Ubuntu ve Mint arasındaki program farkliliklari  (Okunma sayısı 6547 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Daha önce bu konuda konuşmuştuk ancak aklıma takıldı

Linux Mint ile Ubuntu arasında program farklılıkları var mı?
(Ubuntu software center  da linux Mint yazılım yöneticisinde olmayan programlar var galiba )

Bu olmayan programları Ubuntunun sitesinden online indirebilir miyim? Sorun olur mu ?  (https://apps.ubuntu.com/cat/)
« Son Düzenleme: 31 Mart 2015, 18:58:50 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ubuntu ve Mint arasındaki program farkliliklari
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2015, 15:42:11 »
Ücretli uygulamalar haricinde, Ubuntu deposundaki tüm uygulamalara Linux Mint'den erişebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2015, 15:53:04 »
Ücretli uygulamalar haricinde, Ubuntu deposundaki tüm uygulamalara Linux Mint'den erişebilirsiniz.

Yani Ubuntu yazılım merkezindeki bütün ucretsiz uygulamalara linux Mint yazılım merkezinden erişebiliriz hıc bir ekstra depo eklemeden doğru mu anladım...

ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2015, 16:38:53 »
Evet öyle. Linux Mint fazladan Opera, Virtualbox, SublimeText, Picasa gibi birkaç uygulamayı deposunda barındıryor.

http://extra.linuxmint.com/list.php?release=Rebecca

Ek olarak Getdeb deposu pasif olarak sisteme ekli geliyor, Yazılım Kaynaklarından bir tık ile etkinleştirebiliyorsunuz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2015, 16:55:51 »
Evet öyle. Linux Mint fazladan Opera, Virtualbox, SublimeText, Picasa gibi birkaç uygulamayı deposunda barındıryor.

http://extra.linuxmint.com/list.php?release=Rebecca

Ek olarak Getdeb deposu pasif olarak sisteme ekli geliyor, Yazılım Kaynaklarından bir tık ile etkinleştirebiliyorsunuz.

Getdeb nedir ne faydası oluyor sisteme
nasıl etkinlestirebiliriz
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2015, 17:27:22 »
Bir yazılım deposu. Bağlantıdaki Yeni bir İnternet (PPA) deposu eklemek eklemek kısmını okuyarak bu konuda bilgi edinebilirsiniz:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_yaz%C4%B1l%C4%B1m_kurmak#Yeni_bir_.C4.B0nternet_.28PPA.29_deposu_eklemek
Not: GetDeb bir PPA deposu değildir. Ayrı bir depodur.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2015, 17:44:03 »
Bir yazılım deposu. Bağlantıdaki Yeni bir İnternet (PPA) deposu eklemek eklemek kısmını okuyarak bu konuda bilgi edinebilirsiniz:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_yaz%C4%B1l%C4%B1m_kurmak#Yeni_bir_.C4.B0nternet_.28PPA.29_deposu_eklemek
Not: GetDeb bir PPA deposu değildir. Ayrı bir depodur.

Son birsey sormak istiyorum mevcut sistemime zarar verir mi herhangi bir karışıklık çakisma söz konusu olur mu
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Toros

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Fedora
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Vega 11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2015, 18:14:10 »
Kaynağını bilmediğimiz, nereden geldiği belli olmayan ppa'ları sisteme eklemek güvenlik açığı yaratabilir.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2015, 21:05:14 »
cinnamon 64 bit kurulu idi şimdi 32 bit yükledim (2gb ram vardı intel yüklü idi)  dediğim gibi bağzı Ubuntu programlarıni linux Mint yazılım yöneticisinde bulamıyorum bunun nedeni 32 bit 64 bit farkında olabilir mi?  Çünkü 64 bit kurulu iken ubuntu da kullanılan programlara erisebiliyordum
« Son Düzenleme: 30 Mart 2015, 21:44:05 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2015, 22:43:57 »
cinnamon 64 bit kurulu idi şimdi 32 bit yükledim (2gb ram vardı intel yüklü idi)  dediğim gibi bağzı Ubuntu programlarıni linux Mint yazılım yöneticisinde bulamıyorum bunun nedeni 32 bit 64 bit farkında olabilir mi?  Çünkü 64 bit kurulu iken ubuntu da kullanılan programlara erisebiliyordum

Tamam sorun çözüldü 64 bit sistemde 32 bit sürümlerinde olduğu için daha kalabalıkmış ve Ubuntu olan bütün programlar Mint yazılım yöneticiside de mevcut   tesekkurler
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2015, 09:54:42 »
[member=950]osmanturkq[/member], sorunuza cevap bulabildi iseniz, konu başlığını etiketlerseniz konuyu kilitleyebiliriz.

Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.