Gönderen Konu: [Çözüldü] İki Harddiskte Çoklu Açılış İşletim Sistemi Seçim Sorunu  (Okunma sayısı 4526 defa)

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 64bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Merhaba benim sorunum (aslında çok sorun da değil ama merak ettiğim için) şu; laptopta iki disk var, disklerin birinde windows kuruluydu, ikinci diske mint kurdum. Ancak windowsun kurulu olduğu diski seçmediğim sürece bilgisayar açılmıyor.Yani hem windows hem de mint'in önyükleme seçenekleri windowsun kurulu olduğu diskte çıkıyor. Oradan windows ya da mint'İ başlatma seçeneklerini seçebiliyorum. Daha önce de böyle bir kurulum yapmıştım ama böyle olmamıştı. Hangi diski seçersem ondan başlıyordu. Yine yanı şekilde olmasını nasıl sağlayabilirim?

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2015, 14:13:29 Gönderen: yyz »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
[member=1635]yyz[/member], mesajnızı bölerek yeni bir konu oluşturdum. İçerikleri benzer olmayan soru ya da sorunlar için farklı konular açmanız gerekiyor.

Forumda Grub önyükleyiciyinin yeniden kurulumu ile ilgili bir konumuz mevcut, ilgili konudaki adımları izleyerek boot-repair ile grubu diğer diskinize de kurmayı deneyebilirsiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.msg566#msg566
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
Anladım teşekkür ederim; yukardaki linki inceleyip, sorunu çözüp çözemediğimi bildiririm. 

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Grubu tüm disklere yerleştir / Place Grub in all disk seçeneği USB olanlar hariç tüm disklere Grub önyükleyiciyi kuracaktır. Uygulama açılırken disklerin USB olup olmadığını soruyor, uyarı aldığınız disk USB bağlantılı değilse hayır cevabı vermelisiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
İlgili konuya bakarak sistemi usb diskten başlattım ve "recommended repair" yaptım; evet artık mint'in kurulu olduğu diskten açtığımda grub ekranı geliyor ancak windows'un kurulu olduğu diski açtığımda da grub ekranı geliyor. Ben windows'un olduğu diskten pc'yi başlattığımda hiç grub ekranı gelmeden doğrudan windows'un açılmasını isitiyorum. Bunu nasıl yaparım?

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
Grub ekranında windows 8 loader /dev/sda1 ve /dev/sda2 diye iki seçim görünüyordu, bu herhalde recommended repair yaptığım için oldu; bende grub customizer ile ikinci seçimi (dev/sda2) kaldırdım artık bu şekilde seçerek kullanıyorum.