Merhaba arkadaşlar ,
2 Gündür Linux Mint 17.1 Cinnamon kurmak için resmen kendimi parçalıyorum. Sorunumu anlatayım ; belki 10 kere sistemi yükledim ama tepki alamadığım için diskleri birleştirip birleştirip tekrar yükledim. Windows 8.1 kullanıcısı olduğum için Secure Boot muhabbetini çözmeye çalışmakla uğraşıp durdum.
Şimdi Ben ;
- Biosta Sistem Seçeneklerinden UEFI - CSM - Sadece UEFI - Sadece CSM'den ------> Sadece CSM Olanı Seçtim
- Secure Boot'u Disabled yaptım
- Fast boot mu neydi onu ayarladım herneyse
USB'yi taktım; sistem yüklemesi geldi sistemi yükledim ve "Şimdi yeniden başlat dedim".
BIOS Ayarlarımı değiştirmeyince ekranda bişeyler yazıyor ve F4'e basmamı istiyor basınca Recovery Modu açılıyor.
BIOS ayarlarımı normale döndürünce CSM ve UEFI yapınca yani hiç bir tepki göstermeden direk Windows 8.1 geliyor.
Linux Mint'i sorunsuz kurduğuma eminim, Linux Mint'in kurulacağı yer ile önyükleme'nin kurulacağı yeride (ikisede dev/sda9) aynı ayarladım kurulum bitti. Yeniden başlat diyorum, başlayacakken USB çıkarıyorum, BIOS ayarı değişmeyince F4'e zorluyor Recovery'e geçiyor. Değiştirince de direk Windows 8.1.
Lütfen Yardımcı olun 2 gündür uğraşıyorum eğer anlatmam gereken daha başka şeyler varsa anlatırım.
Şimdiden teşekkürler.
Bu arada bilgisayar ayarlarında varsayılan sistemde sadece Windows 8 yazıyor.
Düzenleme : Konu başlığı ve imla