Gönderen Konu: [Çözüldü] Açılışta "ata1 softreset failed device not ready " hatası  (Okunma sayısı 6509 defa)

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 64bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Merhaba, eski bir masaüstü bilgisayarım var ve ona elementary os freya kurdum. Aslında pek bir sıkıntı yok ama pc açılırken "ata1 softreset failed device not ready" diye bir hata ekranıyla karşılaşıyorum, bir süre bu uyarı ekranda kalıyor ve pc sonra açılıyor. Aslında bu pc'ye daha önce ubuntu ve linux mint'de kurmuştum ve hepsinde de aynı hatayı alıyordum. Bir türlü çözümü bulamadım ama anladığım kadarıyla ekran kartıyla ilgili, çünkü kapalı kaynak sürücülerini kurunca oluyor.  Var mıdır çözümü?

Pc özellikleri
Amd athlon x2 6000 3GHZ
Nvidia 8600GT
4GB DDR2 ram
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2015, 15:45:18 Gönderen: yyz »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Açılışta "ata1 softreset failed device not ready " hatası
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2015, 15:18:17 »
BIOS'dan HDD ile ilgili ayarları değiştirmeyi denediniz mi? Sistemde IDE disk yoksa pasifleştirmeyi ya da SATA disk seçenekleri içerisinde "PATA emulation" seçeneğini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2015, 20:17:56 »
Epey bi kurcaladım sata configuration'da ide, ahci ve raid seçenekleri var; değiştirerek başlattım olmadı. Başka bir ide disk de yok zaten, olmadı yani...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2015, 12:25:32 »
Bu iletiyi almamak için çekirdeği CONFIG_SATA_PMP=n değeri ile derlemek gerekiyormuş. Bu değer varsayılan olarak CONFIG_SATA_PMP=y seçeneği ile etkin olarak geliyormuş. İsterseniz bu şekilde çekirdeği elle derleyerek kurmayı deneyebiliriz.

http://www.linuxquestions.org/questions/linux-kernel-70/ata4-softreset-failed-device-not-ready-865155/
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=77014

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2015, 20:12:44 »
Çekirdeği derleme işini çok anlayamadım açıkcası; derleyip sistemi yeniden kurmak mı gerekiyor yoksa hali-hazırdaki sistemde uygulanabilir mi? Eğer yeniden kurmak gerekiyorsa hiç girişmeyeyim, zaten bu şekilde de çok dert edilecek bir sorunu yok.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2015, 09:37:47 »
Çekirdeği derlemek kurulu sistemde yapılıyor tabii ki. Depoda çekirdeğin derlenip paketlenmiş sürümleri mevcut. Derleyerek kurulumdan kasıt kaynak dosyadan kurulumdur. Sorun sadece işin kozmetik/görüntü kısmında ise mevcut çekirdek ile devam etmenizde bir sakınca yok.

Çevrimdışı yyz

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2015, 15:43:39 »
Çok teşekkürler [member=8]Butterfly[/member] Dediğim gibi aslında pek bi sıkıntı yok böyle de kullanırım zaten arada sırada açtığım bir pc. Ama ben genel olarak bu sorun nasıl hallediliyor öğrenmek istedim. Bir ara bu derleyerek kuruluma da bakarım. Ben başlığı çözüldü olarak işaretliyorum yine de...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 04 Mayıs 2015, 15:48:10 »
Rica ederiz. Konuyu kilitlemeyelim, eğer derleyerek çekirdek kurarsanız geri dönüş yaparsınız.