Gönderen Konu: Takımlar hakkında  (Okunma sayısı 4545 defa)

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: Amd
Takımlar hakkında
« : 01 Haziran 2015, 22:35:34 »

Merhabalar, 3 sene önce Ubuntu kullanıyordum üst düzey bilgim olmasa da  daha sonra .net taraflı uğraşınca açıkcası kullanmadım vs. sonra dönüp dolaşıp yine kurdum Mint'i. Kaldırdım tamamen Windows'u her neyse.  Konuya gelirsek başlık biraz saçma olsa da o zamanlar forumda takımlar felan vardı. Yani tanışma, ortak projeler üretme vs. Açıkcası forumda sadece sorun olduğunda girip cevabını bulmak yerine üyelerle biraz daha etkileşimli olup "kendimizi nasıl geliştirebiliriz" mantığıyla sormak istedim. :) Varmıdır bu tarz şeyler.

Düzenleme: İmla
Cümleler büyük harfle başlar.
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2015, 23:52:37 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Takımlar hakkında
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2015, 00:14:05 »
Bilmiyorum yazdığım komik mi geldi pek tınlamadı kimse ama, bu arada düzenleme yapan Türk Dili hocasına teşekkürler.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2015, 00:23:45 »
Hayır hiçte komik gelmedi. Bence mantıklı bir fikir. Olsa iyi olurdu.
Ayrıca rica ederim.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2015, 01:15:31 »
Açıkcası konuyu açtığım için özür dilerim silebilirsiniz ,bence ben pek karışmıyım.Problem yaşadığımda konu açıp,cevabı alıp gideyim.Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2015, 09:19:24 »
Böyle bir konu açtığınızda, nasıl bir katkıda  bulunmak istediğinizi eklemeniz sanırım daha uygun olurdu. Evet nasıl bir katkıda bulunmak isterdiniz? Katkıda bulunmak istediğiniz husus ile ilgili deneyiminizi, neler yapılabileceğini ve düşüncelerinizi özetleyebilirsiniz.

Forumda yardımlaşmak için takımlar kurulmasına gerek olacağını sanmıyorum. Yardım almak istediğiniz ya da ortaklaşa ilerletmek istediğiniz bir projeniz varsa, bununla ilgili forumda konu açabilirsiniz. Bunu değerlendirerek projenize destek olmak isteyenler olursa açtığınız konuya geri dönüş yapabilir. "Forumda sadece sorunların çözümü ile ilgili konu açılabilir" şeklinde bir kısıtımız yok. İstenirse yazılım konusunda yardımlaşma için forumda yarı bir bölüm de açabiliriz.

Şu an mesaj yazdığınız forum alanı üç yıl önce mesaj yazdığınız forum alanı değil, gerçi ben eski forumda da yönetici olarak görev aldım. O dönemdeki forum alanı ve Ubuntu Türkiye formundaki alt takımlar özetle, dergi, çeviri, uygulama geliştirme ve wiki takımlarından oluşmaktadır. Bu takımlar ihtiyaca istinaden kurulabilir. Örneğin çeviri ile ilgili faaliyetler için şu an bir ekip kurmaya ihtiyacımız bulunmamakta. Şu an itibariyle Linux Mint 17.2 sürüm için gerekli çeviri çalışmaları bitmiş durumda. Daha önce taleplere istinaden Wiki alanı açtık ve oldukça atıl kaldı. Kimse ilgilenmediği içinde kapatma kararı aldık. Uygulama geliştirme gibi bir ekibin olmasının foruma bir katkı yapıp yapmayacağını ise kestirmek zor. Bu konuda önümüze tutarlı projeler konulursa neden olmasın. Dergi ile ilgili daha önce de talepler gelmişti, bu konuda kaliteli bir ürün ortaya koyacağımızdan emin olmadıkça böyle bir projeye başlama niyetimiz de yok. İlgili konuda istekli olan üyelerimizden örnek yazılar rica etmiştik, ama bir dönüş olmadı maalesef.

« Son Düzenleme: 02 Haziran 2015, 09:26:17 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2015, 01:04:40 »
Böyle bir konu açtığınızda, nasıl bir katkıda  bulunmak istediğinizi eklemeniz sanırım daha uygun olurdu. Evet nasıl bir katkıda bulunmak isterdiniz? Katkıda bulunmak istediğiniz husus ile ilgili deneyiminizi, neler yapılabileceğini ve düşüncelerinizi özetleyebilirsiniz.

Forumda yardımlaşmak için takımlar kurulmasına gerek olacağını sanmıyorum. Yardım almak istediğiniz ya da ortaklaşa ilerletmek istediğiniz bir projeniz varsa, bununla ilgili forumda konu açabilirsiniz. Bunu değerlendirerek projenize destek olmak isteyenler olursa açtığınız konuya geri dönüş yapabilir. "Forumda sadece sorunların çözümü ile ilgili konu açılabilir" şeklinde bir kısıtımız yok. İstenirse yazılım konusunda yardımlaşma için forumda yarı bir bölüm de açabiliriz.

Şu an mesaj yazdığınız forum alanı üç yıl önce mesaj yazdığınız forum alanı değil, gerçi ben eski forumda da yönetici olarak görev aldım. O dönemdeki forum alanı ve Ubuntu Türkiye formundaki alt takımlar özetle, dergi, çeviri, uygulama geliştirme ve wiki takımlarından oluşmaktadır. Bu takımlar ihtiyaca istinaden kurulabilir. Örneğin çeviri ile ilgili faaliyetler için şu an bir ekip kurmaya ihtiyacımız bulunmamakta. Şu an itibariyle Linux Mint 17.2 sürüm için gerekli çeviri çalışmaları bitmiş durumda. Daha önce taleplere istinaden Wiki alanı açtık ve oldukça atıl kaldı. Kimse ilgilenmediği içinde kapatma kararı aldık. Uygulama geliştirme gibi bir ekibin olmasının foruma bir katkı yapıp yapmayacağını ise kestirmek zor. Bu konuda önümüze tutarlı projeler konulursa neden olmasın. Dergi ile ilgili daha önce de talepler gelmişti, bu konuda kaliteli bir ürün ortaya koyacağımızdan emin olmadıkça böyle bir projeye başlama niyetimiz de yok. İlgili konuda istekli olan üyelerimizden örnek yazılar rica etmiştik, ama bir dönüş olmadı maalesef.
Yalnış anlaşılmasın kesinlikle haklısınız hak veriyorum,başta öyle yapıcaz böyle yapıcaz şeklinde söylenenler icraate gelince olmuyor.Açıkcası ubuntu tr de uygulama geliştirme takımı vardı öyle hatırlıyorum biraz da o manada sormak istedim.Kesinlikle art niyet vs aramayın insanlara sabırla yardımcı olmanıza da ayrıca saygım çok büyük.Cevap verdiğiniz içinde teşekkür ederim.