Gönderen Konu: [Çözüldü] HaxChat Hakkında  (Okunma sayısı 5011 defa)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
[Çözüldü] HaxChat Hakkında
« : 11 Temmuz 2015, 03:45:36 »
HaxChat'te sadece 2 oda var. Biri Linux Mint'in resmi odası. Diğeri nedir? Bir de kendimiz de HaxChat'te kendi chat odamızı kurabilir miyiz ve varsa diğer chat odalarını nasıl bulabiliriz? Cevaplara şimdiden teşekkürler
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2015, 05:40:22 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: HexChat Hakkında
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2015, 05:29:50 »
Biri resmi sohbet, diğeri resmi yardım odası. HaxChat bir sohbet yazılımı. Irc sunucularına bağlanıp o sunucular üzerinden sohbet etmenizi sağlıyor. Kendi Irc sunucusu var mı bilmiyorum. Açılışta görünen Mint odaları Spotchat suncularında barınıyor. Kendi sohbet odanızı kurabilirsiniz.
Kod: [Seç]
/join #kanal_adı komutuyla herhangi bir kanala giriş yapabilirsiniz. Eğer yazdığınız adı taşıyan bir kanal yoksa kanal açmış olursunuz. Kalıcı bir kanal oluşturmak istiyorsanız da bu sayfayı inceleyebilirsiniz. Sever>List Of Channels...>Search yoluyla da sunucudaki diğer görünür kanalları bulabilirsiniz.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
Ynt: HaxChat Hakkında
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2015, 05:39:57 »
Teşekkürler

Düzenleme: /join #kanal_adı ile girdiğimizde eğer öyle bir kanal yoksa kanal açmış oluyoruz. Bu kanal o zaman kalıcı olmuyor mu? Yani son kullanıcı veya kanalı açan kanalı terk ettiğinde kanal otomatik olarak kapanıyor mu?
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2015, 05:42:50 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: HaxChat Hakkında
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2015, 05:58:27 »
Teşekkürler

Düzenleme: /join #kanal_adı ile girdiğimizde eğer öyle bir kanal yoksa kanal açmış oluyoruz. Bu kanal o zaman kalıcı olmuyor mu? Yani son kullanıcı veya kanalı açan kanalı terk ettiğinde kanal otomatik olarak kapanıyor mu?
Evet, kanaldaki son kullanıcı kanalı terk ettiğinde kanal silinir.
/MSG ChanServ REGISTER #kanal_Adı ile kanalı kaydedirsiniz. Ama önce SpotChat'e kayıtlı kullanıcı olmanız gerekiyor. Kayıtlı kullanıcı olmak için:
/MSG NickServ REGISTER şifre eposta Bu komutu verirken hangi kullanıcı adıyla sunucuya bağlıysanız o kullanıcı adı kayıtlı olacaktır.(Yanlış bilmiyorsam)

Kayıtlı hesabınıza giriş yapmak için:
/MSG NickServ IDENTIFY kullanıcı_adınız şifreniz

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
Ynt: [Çözüldü] HaxChat Hakkında
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2015, 07:33:48 »
Teşekkürler, sağolun