Gönderen Konu: çekirdek derlenmesi  (Okunma sayısı 3558 defa)

Çevrimdışı BlackPawn

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 17.2
çekirdek derlenmesi
« : 23 Temmuz 2015, 11:23:04 »
çekirdek derlenmesi ile ilgili bir çok yazı okudum şuan kullanmış olduğum linux mint 17.02 ve çekirdeğimi 4.1.3 güncelledim fakat 4.1.3 derlemek istiyorum fakat beceremedim becerememin sebeplerinden biri bir çok konuda karşınıza menü gelirken 4.1.3 de menü olarak değilde (Y/N/?) işaretleri ile karşılaşmam yeni olduğum için yanlış bişilerde yapmak istemiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdam yardım bekliyorum açıklamalı yada resimli çekirdek güncellemisi yazılarını yada makelerini de okuyup deneye bilirim linux çözmek ve verimli bir şekilde kullanmak istiyorum onedenle hevesli bir kullanıcıyım şimdiden yardımlarınız için teşekür ederim
not : bu 4.1.3 çekirdeği ile neler değişmiş eskilerine göre onun makele yada yazısı varsa link verirseniz sevinirim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: çekirdek derlenmesi
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2015, 13:20:55 »
[member=2005]BlackPawn[/member], sizden yazım kurallarına elinizden geldiğnce uymanızı rica ediyorum. Kimseden dilekçe yazar gibi bir üslub beklemiyoruz, ama uygulayabileceğimiz asgari yazım kurallarının herbiriminizin malumu olduğunu düşünüyorum. Forum Kuralları

Çekirdek kurulumu için buradaki anlatımı inceleyebilirsiniz. Çekirdek yenilikleri ve hata düzeltmeleri ilgili bilgiyi, çekirdeği indirdiğiniz sayfadaki değişim günlüğü (changelog) dosyasından edinebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 13:45:10 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı BlackPawn

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2015, 13:34:21 »
[member=2005]BlackPawn[/member], sizden yazım kurallarına elinizden geldiğnce uymanızı rica ediyorum. Kimseden dilekçe yazar gibi bir üslub beklemiyoruz, ama uygulayabileceğimiz asgari yazım kurallarının herbiriminizin malumu olduğunu düşünüyorum. Forum Kuralları

forum kuralı dır gidiyor forumda terbiyesizce yazı yazmıyorum kaba dil kullanmıyorum yazım kuralıdır yazıp duruyorsun takıntılı biri gibi gözüktün ve bu şekilde beni uyarman hiç hoş değil milleti azarlar gibi burası forum sayfası ve kaba bir dil kullanmadığım ve terbiyesizce laflar etmediğim süre içerisinde bu tavrını hiç hoş karşılamadığımı bilmeni isterim üslüp ve yazım açısından daha dikkatli olmanı bende sana tavsiye ederim. Burdaki bulunma amacım linux yazılımını daha iyi öğrenmek içindir.
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 13:45:12 Gönderen: BlackPawn »

Çevrimdışı BlackPawn

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2015, 13:42:30 »
Çekirdek kurulumu için buradaki analatımı inceleyebilirsiniz. Çekirdek yenilikleri ve hata düzeltmeleri ilgili bilgiyi, çekirdeği indirdiğiniz sayfadaki değişim günlüğü (changelog) dosyasından edinebilirsiniz.
[/quote]

çekirdek kurulumu ile ilgili vermiş olduğun link çalışmıyor sayfa sayfa kullanım dışı  ve bu yazıyı yazdığımda araştırıken değişim günlük dosyasına ulaşmıştım ordan inceledim çok yardımcı oldun tşk pardon yazılış kuralları teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2015, 13:51:42 »
Bağlantı düzelti. Yazım kuralları sizi anlamamız veya konuyu inceleyen başka kullanıcıların yazdıklarınızı daha rahat anlaması için önemli. Bu sebeple ve foruma üye olurken kabul ettiğiniz üzere yazım kurallarına elinizden geldiğnce uymalısınız. Biz kendi adımıza düzgün yazım kurallarını ve Türkçe'yi doğru kullanmayı önemsiyoruz. Bu sebeple elimizden geldiğince yazım hatalarını dahi düzenliyoruz.

Anlamak istemeyen üslubunuz ve menfi tavrınız sebebiyle iletileriniz moderasyon kapsamına alınmıştır. Forum kurallarına uymak istemiyorsanız mesaj göndermemek de sizin tercihiniz olabilir.
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 13:54:04 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]