Gönderen Konu: USB Bellekten Windows Kurulumu Başlatma Sorunu  (Okunma sayısı 4450 defa)

Çevrimdışı akaryapi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ubuntu
  • Masaüstü Ortamı: ubuntu
USB Bellekten Windows Kurulumu Başlatma Sorunu
« : 10 Temmuz 2016, 12:03:09 »
arkadaşlar merhaba

ubuntu kullanıcısıyım, ama işimden ötürü photoshop ve benzeri uygulamalari açamiyorum malasef,  buyüzden windows'a geçmem lazim laptopumda dvd-rom yok

bu sebebten başka bir pc'den usb'e rufus ile isoyu yazdırdım usb'i takip pc'i yeniden başlattiktan sonra bios ekranına girip usb'i seçtigimde bilgisayar kapaniyor sonrasında yeniden ubuntu kendi kendini başlatiyor 1 aydır bunu çözemedim yardimci olabilecek varmi

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: USB Bellekten Windows Kurulumu Başlatma Sorunu
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2016, 13:44:10 »
İllaki BİOS't an first boot'u USB yapmaya gerek yok, zannediyorum ki F11'di , bilgisayar açılırken boot load için hangi tuş olduğu görünür, ona süreklü basarsanız hangi aygıtın boot olmasını istediğin bir ekranla karşılaşırsın oradan USB belleğini seçerek boot edebilirsin.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı akaryapi

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2016, 13:57:24 »
onuda yaptım ama işe yaramadi gene ubntu yeniden başladi

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2016, 14:24:43 »
[member=3473]akaryapi[/member] , lütfen forum kurallarımız arasında bulunan yazım kurallarına özen gösteriniz. Forum Kuralları

Bunun bir Ubuntu veya Linux sorunu olmadığını düşünüyorum. İndirdiğiniz ISO dosyasında ya da USB'ye yazdırış biçiminizde sorun olabilir. Aynı USB ile bir başka PC'de kurulum başlatamıyorsanız, çözümü bu doğrultuda aramayı deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Muhammed Ali

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2016, 14:29:47 »
Rufus yerine iso to usb deneyebilirsiniz.
http://www.isotousb.com/

Çevrimdışı akaryapi

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2016, 08:30:02 »
inanın 10 tane iso dosyası 3 tanede yazdırma programı denedim ama sonuç aynı :(

Çevrimdışı efes3434

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint KDE, Kubuntu
  • Masaüstü Ortamı: Kde
  • Grafik Kartı: GTX 1080
  • İşlemci: AMD 1800x
« Yanıtla #6 : 11 Temmuz 2016, 09:03:38 »
Ubuntuyu usb ile mi kurdunuz. evetse aynı yöntemle windowsta kurulur. hatanın sebebi sistemde kurulu ubuntu değil.
AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHZ//NZXT Kraken X62 (NOCTUA NH-U12S SE)// ASUS C6H/ ASUS ROG GeForce GTX 1080 STRIX-A8G-GAMING//  GSKILL 32GB (4x8GB) TRIDENT Z DDR4 3600MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram// Samsung 970 PRO NVMe 512GB // ASUS 27" MX279H Full HD HDMI IPS Monitör// 8tb seagate// 4 Tb WD// 2 Tb wd (Sabertooth x79 , i7 4930K, 8x4gb ddr3 ram)

Çevrimdışı akaryapi

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 11 Temmuz 2016, 09:17:35 »
evet usb ile kkurdum

Çevrimdışı gurhan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: İntel
« Yanıtla #8 : 13 Temmuz 2016, 17:18:09 »
Bir çok linux dağıtımı denedim. Kaldırmak istediğimde hepsinde de bu sıkıntıyı çekmişimdir. Linux dağıtımlarının akıllı olduklarını ve varlıklarını sonlandırmaya karar verdiğimizi anladıklarını o yüzden boot problemi yarattıklarını düşünüyorum.  :) Direk biosun içinde boot özelliğini birkaç kez kurcalayınca düzeliyor genelde..  Kurcalarken bilinçsizce doğru bir ayara denk geliyorum sanırım. USB ya da uefi ile ilgili püf noktası var, fakat hiç odaklanıp neyi değiştirdiğime dikkat etmedim.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2016, 17:22:13 Gönderen: gurhan »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 13 Temmuz 2016, 17:26:26 »
Buradaki sorun bir Linux dağıtımı kaldırmak değil, bir Windows kurulum ISO dosyasının USB bellekten başlatılamaması. Eğer sorun gerçekten bir Linux dağıtımı kaynaklı ise, basit biçimde disk bölümleme tablosunu yenileyip diski biçimlendirirsiniz olur biter.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı gurhan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint Sarah
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: İntel
« Yanıtla #10 : 13 Temmuz 2016, 18:50:18 »
Ona bakarsanız arkadaş Photoshopu Wine ile Linuxta çalıştırırsa boot edilemeyen ms windows iso sorununun amacı da kalmazdı.... konu o yüzden mi konu dışında? sorunun linuxu kaldırmak değilde ms kurmak olduğu için mi?  :-\

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 13 Temmuz 2016, 19:03:00 »
Windows kurulumu ile ilgili konular genelde konu dışı bölümündedir, Windows kurulumuna forumda destek vermediğimiz içindir. Dediğim gibi ilgili sorun Linux'un kaldırılıp kaldırılmaması ile ilgili değil, bir Windows kurulum ISO dosyasının USB'den açılış yapılamasıdır. Sorunun Linux dağıtımı kaynaklı olduğunu düşünen birisi için çözüm basit, disk bölümleme tablosunu sıfırlar diski komple biçimlendirir. Bu aşamaya zaten Windows kurulum ISO dosyası ile açılış yaptıktan sonra, sisteminde NTFS biçimli bir disk bölümü yoksa konu mecburiyetten buralara gelecek. Ama sorunun bununla da ilgili olması zayıf bir olasılık. Bu forumda bahsettiğiniz işlemlerin tümünü, tersinden düzünden sorunsuzca yapan bir çok kullanıcı vardır.

Sorunun USB bellek ile ilgili başka nedenleri de olabilir; USB bellekte birden fazla disk bölümü olabilir, çözümü USB belleğn disk bölümleme tablosunu sıfırlamak olabilir. Ama sorunu yaşayan üyeye başka PC'de deneme imkanı olup olmadığı sorulduğunda dönüş yapmaması bunu muallakda bırakıyor.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2016, 19:08:02 Gönderen: Butterfly »