Gönderen Konu: [Çözüldü] Usb Disk Biçimlendirme Hatası  (Okunma sayısı 3686 defa)

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
  • Masaüstü Ortamı: Mate
[Çözüldü] Usb Disk Biçimlendirme Hatası
« : 07 Ağustos 2015, 15:17:49 »
Merhaba arkadaşlar,

Saatlerdir usb'yi biçimlendirmek için uğraşıyorum. Hem uçbirimden hem de yazılım merkezinden indirdiğim uygulamalar ile denedim ancak olmuyor. Gparted da çıkan hata şu şekilde;
Alıntı
/dev/sdb contains GPT signatures, indicating that it has a GPT table.  However, it does not have a valid fake msdos partition table, as it should.  Perhaps it was corrupted -- possibly by a program that doesn't understand GPT partition tables.  Or perhaps you deleted the GPT table, and are now using an msdos partition table.  Is this a GPT partition table?   

En son mintte dd komutu ile elementary os yazdırmıştım diske.
Düzenleme:Hata yazılı olarak iletiye eklendi.
karakartala
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2015, 18:02:17 Gönderen: canynr »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
Ynt: Usb Disk Biçimlendirme Hatası
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2015, 15:32:47 »
Lütfen hataları yazılı olarak paylaşınız. Resimler silindiğinde bu konunun bir işlevi kalmayacaktır.
Gparted'da Aygıt>Yeni bölüm Oluştur... kısmından belleği msdos bölümlendirmeyi seçip tamam deyin. Ardından belleğe sağ tıklayıp istediğiniz biçemde(fat32, ext4, vb.) biçimlendirin.

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2015, 16:23:00 »
Lütfen hataları yazılı olarak paylaşınız. Resimler silindiğinde bu konunun bir işlevi kalmayacaktır.
Gparted'da Aygıt>Yeni bölüm Oluştur... kısmından belleği msdos bölümlendirmeyi seçip tamam deyin. Ardından belleğe sağ tıklayıp istediğiniz biçemde(fat32, ext4, vb.) biçimlendirin.

Teşekkür ederim, uçbirimle programlarla o kadar uğraştım ama çok kolaymış çözümü.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2015, 16:37:09 »
Rica ederiz. Gparted'da görünen hata aslında çözümü söylüyor. Başlığı etiketlerseniz konuyu kilitleyebiliriz. Çözülen Başlıkların Etiketlenmesi