Gönderen Konu: [Çözüldü] Docky Yerine Plank Açılıyor.  (Okunma sayısı 6388 defa)

Çevrimdışı bohemianshaman

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Grafik Kartı: Gt200
  • İşlemci: Amd-Athlon X2II
[Çözüldü] Docky Yerine Plank Açılıyor.
« : 18 Ağustos 2015, 20:23:36 »
Merhaba Arkadaşlar;

Terminalden ;
sudo apt-get install docky komutuyla docky kurdum  fakat docky yerine plank açılıyor ama simgede docky yazıyor arayüz felan aynı plank fakat docky yazıyor
nasıl çözeceğim bayağı kafam karıştı.  :o

Ek: Uygulama İnglizce olarak çalışıyor.

Daha  fazla bilgi olması açısından dock çıktısı ve ekran görüntülerini ekledim.

Terminalden docky çıktısı şu şekilde.
Ek2:
Kod: [Seç]
shaman@Poop ~ $ docky
[WARN 20:53:29.750605] [Preferences:186] '/usr/share/docky/themes/Transparent/dock.theme' is read-only!
[CRITICAL 20:53:29.823203] [PositionManager:791] Without draw_values there is trouble ahead
[WARN 20:55:20.931152] [Preferences:186] '/usr/share/docky/themes/Default/dock.theme' is read-only!

Ekran görüntüsü:
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2015, 11:46:42 Gönderen: bohemianshaman »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Docky Yerine Plank Açılıyor.
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2015, 22:07:16 »
which docky çıktısını paylaşabilir misiniz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2015, 03:03:45 »
Plank zaten Docky temel alınarak geliştirilmeye başlanmış bir liman uygulaması. Bu sebeple benzerlikler olduğu için Docky yerine Plank açılıyor zannediyor olabilir misiniz?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2015, 10:11:56 »
which docky çıktısını paylaşabilir misiniz?

/usr/bin/docky
Plank zaten Docky temel alınarak geliştirilmeye başlanmış bir liman uygulaması. Bu sebeple benzerlikler olduğu için Docky yerine Plank açılıyor zannediyor olabilir misiniz?

Sistemi ilk kurduğum zaman direkt docky'yi kurmuştum ve docky hiç açılmıyordu (terminalden inglizce komut ile başlıyordu ) daha sonra kaldırdım ve plank kurdum peşine docky'yi kurdum bu şekilde açıldı.  daha sonra belki plank'den kaynaklanıyordur diye planki kaldırdım fakat vaziyet aynı bu arada plank'de inglizce açılıyor ve ayarlarımı kaydetmiyor.

Örneğin simge boyutu 48 'i 50 yapıp yeniden sistemi başlattığımda herşey eski haline dönüyor.

Umarım anlaşılır yazabilmişimdir.
Şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleme: İletiler birleştirildi. Lütfen art arda ileti göndermek yerine son iletinizi düzenleyiniz.
karakartala
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2015, 11:22:39 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2015, 11:21:23 »
Önce Docky yerine Plank açılmasıyla ilgili sorunu halletmeye çalışalım. Menü>Yazılım kaynaklarını açın. PPA depoları kısmından Plank için eklediğiniz depoyu bulup önündeki işareti kaldırın.(adı plank veya docky olabilir) İşareti kaldırdıktan sonra sağ üst köşedeki önbelleği güncelleyin düğmesine tıklayın. Ardından Docky'i uçbirimden çalıştırmayı deneyin. Tekrar Plank açılırsa aşağıdaki komutlarla Plank'ı ve Docky'i kaldırıp yalnızca Docky kurun.
sudo apt-get purge docky plank
sudo apt-get install dockyTürkçe ile ilgili sorunu da şuradaki yöntemle çözebilirsiniz: http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=59.msg281#msg281

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2015, 11:46:30 »
Önce Docky yerine Plank açılmasıyla ilgili sorunu halletmeye çalışalım. Menü>Yazılım kaynaklarını açın. PPA depoları kısmından Plank için eklediğiniz depoyu bulup önündeki işareti kaldırın.(adı plank veya docky olabilir) İşareti kaldırdıktan sonra sağ üst köşedeki önbelleği güncelleyin düğmesine tıklayın. Ardından Docky'i uçbirimden çalıştırmayı deneyin. Tekrar Plank açılırsa aşağıdaki komutlarla Plank'ı ve Docky'i kaldırıp yalnızca Docky kurun.
sudo apt-get purge docky plank
sudo apt-get install dockyTürkçe ile ilgili sorunu da şuradaki yöntemle çözebilirsiniz: http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=59.msg281#msg281

Teşekkürler sorun çözüldü.