Gönderen Konu: [Çözüldü] Grup ekranı  (Okunma sayısı 3002 defa)

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
[Çözüldü] Grup ekranı
« : 23 Ağustos 2015, 11:20:31 »
İyi pazarlar olsun,
Linuxmint 17.2 Kde ile bilgisayarıma kurulan grup ekranında bilgisayarımda bulunan işletim sistemlerinin yanı sıra Linuxmint ve Pardus için gelişmiş seçenekler alanı ve memory test gibi alanlar da bulunmakta.
Memory test ve gerek Linuxmint gerekse Pardus için gelişmiş seçeneklerin ne olduğunu bilemediğim için özelde işletim sistemlerini genelde bilgisayarı etkilememek adına bunlara dokunmadım. Fakat ne olduklarını ve ne işe yaradıklarını eğer bunları tıklayıp çalıştırırsam gerek işletim sistemlerine gerekse bilgisayarıma zarar verme durumlarını merak ediyorum.
Ayrıca grup ekranının başlığında "GNU grup sürümü 2.02 beta2-9ubuntu 1.2"  yazıyor. Buradan anladığım kadarıyla da bu grup ekranı beta sürümü. Yani kararlı sürüm değil. Hemen belirteyim Linuxmint 17.2 kde'yi kararlı sürüm adayından kurmuştum.
Bu durumda grup ekranını nasıl kararlı sürüme yükseltebilirim? Ya da grup ekranını bu şekilde kullanmaya devam edersem bir sakıncası olur mu?
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2015, 16:02:18 Gönderen: serdar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Grup ekranı
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2015, 15:01:24 »
Gelişmiş seçenekler altında kurtarma kipi seçeneği bulunuyordur. Ubuntu deposundaki Grub'un son sürümü bu, pek çok kullanıcı şu an bu sürümü kullandığı için sıkıntı yaşamazsınız. Grub'da görmek istediğiniz seçenekleri pasifleştirmek için Grub Customizer uygulamasını kullanabilirsiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=299.msg2319#msg2319

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
Ynt: Grup ekranı
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2015, 16:02:05 »
İyi pazarlar olsun,
Butterfly, grub customizer'i kurdum ve grub ekranındaki ayarlamaları yaptım. Herşey yolunda. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: [Çözüldü] Grup ekranı
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2015, 16:03:58 »
Rica ederiz, size de iyi günler dilerim.

Sorun çözüldüğü için konu kilitlendi.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]