Gönderen Konu: [Çözüldü] Live usb kalıcı modda dosya sistemi boyutunu arttırmak.  (Okunma sayısı 3171 defa)

Çevrimdışı kurumuz

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA GT630
  • İşlemci: INTEL E8400
Merhabalar,8GB'lık bir usb'yi live usb olarak kullanmak için linux yükledim fakat sadece 2.5 gb kalıcı moda ayırdım,fakat yeterli gelmemeye başladı bunu arttırmak için bir yol varmı yoksa yeniden yazmammı lazım usbye.Yeniden yazmak zorudaysam persistent dosyalarını yedekleyebilirmiyim ?

Bu arada persistent modda yaptığım işlemler çok geç oluyor,donuyor falan sistem,fakat normal live'da böyle sorunlar yok.Nasıl düzeltebilirim ?

Kullandığım işletim sistemi:Linux mint,UnetBootIn ile yazdırdım XFCE arayüzünü kullanıyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2015, 15:27:14 Gönderen: kurumuz »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Live usb kalıcı modda dosya sistemi boyutunu arttırmak.
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2015, 14:04:41 »
Bilgisayarınızda Windows mu kurulu? Eğer öylese buradaki uygulama yardımcı olabilir. Bir sıkıntı yaşanma olasılığına karşı, USB bellek içindeki casper-rw dosyasını yedekleyebilirsiniz, kalıcılık ile ilgili veriler bunun içindedir.

USB bellek harddiske göre oldukça yavaş çalışan aygıtlardır. Kalıcı sistem dosyaları USB belleği kullandığı için harddiske kurulu sistemlere göre yavaş olması normal bir durum. Kalıcı olmayan lekilde başlattığınız sistem ise RAM'dan çalıştığı için çok daha hızlı olacaktır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kurumuz

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA GT630
  • İşlemci: INTEL E8400
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2015, 15:01:03 »
Cevabınız için teşekkürler,başka bir yöntem ile halletim onu.

dd if=/dev/zero bs=1M count=1024 >> casper-rw
count'u istediğim değere göre değiştirdim böylece /dev/zerodan casper-rw ye boş bölüm doldurdu istediğim kadar.

sonrada resize2fs ile yeniden boyutlandırıp olayı hallettim.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2015, 15:08:53 »
Başlığı etiketlerseniz konuyu kilitleyebiliriz. Çözülen Başlıkların Etiketlenmesi