Forum sisteminden zerre anlamam bunun için özür dilerim, sorunumun çözümü başka bir konu altında mevcut olabilir fakat ben bulamadım,
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1528.0 burada yazılanları denedim muvaffak olamadım.
Bir çok şey yapmak istiyorum esasen ama bir yerden başlayamıyorum, öncelikle herhangi bir yazılımı
Yazılım Yöneticisi de bulamayınca çıldırıyorum, çünkü orada yoksa yükleyemiyorum ne denediysem muvaffak olamadım, neyse genelden özele inelim.
Amacım bilgisayarımda android yazılımlarını çalıştırmaktı, Windows için BlueStacks yazılımı olduğunu öğrendim ama ben Linux'te bunu yapmak istiyorum, Genymotion yazılımının da bunu yapabildiğini öğrendim,
genymotion-2.5.0_x64.bin dosyasını indirdim, ev dizinine taşıdım
/home/usermint/ bundan sonra da terminale geçtim.
usermint@usermint-SATELLITE-L755 ~ $ chmod +x ~/genymotion-2.5.0_x64.bin
usermint@usermint-SATELLITE-L755 ~ $ sh ~/genymotion-2.5.0_x64.bin
/home/usermint/genymotion-2.5.0_x64.bin: 109: /home/usermint/genymotion-2.5.0_x64.bin: [[: not found
/home/usermint/genymotion-2.5.0_x64.bin: 115: /home/usermint/genymotion-2.5.0_x64.bin: [[: not found
-e
-e Aborting.
Ayrıca
usermint@usermint-SATELLITE-L755 ~ $ ./configure
bash: ./configure: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Nerede hata yaptığımı anlamıyorum, ayrıca internette izlediğim videolarda kullandığımız Linux Mint 17 xfce aynı olmasına rağmen görünümler oldukça farklı göründü bana, kendi bilgisayarımın ayarlarına baktığımda aynı özelleştirmeler ve temaları göremedim.
Basit bir kullanıcıyım, ilk Linux deneyimim ve yazılım bilgim de yok, çevremde danışabileceğim kimse de olmayınca kendimi geliştiremiyorum.
Çevremdeki insanlar beni bilgisayar dahisi sanıyorlar, yalnız ben kendimi çok yetersiz hissediyorum, hiçbir yazılım hatta esasen word bile bilmem, sadece kendi kişisel bilgisayarıma kendim format attım, şuan kullandığım bilgisayarda iki işletim sistemi kurdum, Windows 7 ve Linux Mint 17; Windows'ta sorun yaşamıyorum, yaptığım internette sosyal medyada zaman geçirmek, video izlemek ve oyun oynamak başka yaptığım bir şey yok. Linux kullanmaya başlayınca gerçekten keyif aldım, gerçekten eğlenceli. Sanırım biraz gereksiz bilgilere yer verdim yalnız bana cevap veren kişilerin beni anlamasını istedimi zamanınızı aldığım için özür dilerim.
Lütfen cevap verirken bilgisayar kullanmayı az bilen birine anlattığınızı göz önünde bulundurun, teşekkür ederim şimdiden...
Düzenleme: Başlık düzenlendi.
karakartala