Gönderen Konu: Karşılaştığım hatalar  (Okunma sayısı 2257 defa)

Çevrimdışı Hinsa

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • İşlemci: AMD E-450 Apu
Karşılaştığım hatalar
« : 20 Eylül 2015, 15:13:18 »
Merhaba ,
Linux mint kurulumundan sonra karşılaştığım bazı hatalar var, çözümlerini forumda yüzeysel olarak aradım birkaç yöntem denedim fakat çözüm bulamadım . Bu sebeple yeni konu oluşturuyorum .

Ekran kartı bilgilerime ve gerekli bazı çıktılara http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4389.0 adresinden ulaşabilirsiniz .

1-) Ekran parlaklığını masaüstü uygulaması ile ayarlayamıyorum . ( fn tuşlarını kendim kullanmayı tercih etmiyorum )

2-) Caps lock tuşu geç tepki veriyor . İlginç bir problem fakat caps lock tuşunu hızlıca kullanarak cümlenin baş harfini hepimiz büyük yazarız . Fakat linux mint kullanırken 1 saniye kadar beklemem gerekiyor çünkü caps lock 1 saniye kadar geç kapanıyor .

3-) Linux mint'i boot edebilmek için Windows'un boot sürecine kendisinin /boot dizisini ekledim . Fakat şuan işler şöyle ilerliyor ;

* Windows bootloader aracılığı ile Linux mint boot edilir .
*Grub 2 arayüzü açılır .
*Grub 2 arayüzünden Linux mint seçilir ve boot edilir .
*Login ekranında şifre girilir .
*15-20 saniye kadar siyah ekranda beklenilir ve masaüstüne ulaşılır .

Burada Grub2 arayüzü tamamen gereksiz şekilde açılıyor, ve login ekranında çok uzun süre beklemem gerekiyor . Bu iki adımı düzeltmek için neler yapmak gerekiyor ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler .
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2015, 17:01:48 Gönderen: Hinsa »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Karşılaştığım hatalar
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2015, 17:27:13 »
Size de merhaba,

Forum kuralları gereği bir konu başlığı altında birden fazla soruna cevap vermiyor, sadece bir sorunu çözmeye çalışıyoruz, lütfen sorunlar için ayrı ayrı başlıklar açınız. Bu konuyu kapatıyorum.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...