Abi ben daha önce çok arayışa girdim. Bütün linux dağıtımlarını denedim, en son arch'a hayran kaldım ama arch'ta pek çok sorun yaşamıştım. Ubuntu kullanmamak için herşeyi yaptım, 1 yıl boyunca bütün dağıtımları inceledim. Arch, Antergos, Manjaro, Opensuse, Fedora, Mageia, Debian, Crunchbang. Sonra Ubuntu 14.04'ü denedim, Zorind OS denedim, Linux Mint denedim rüya gibi işletim sistemleriydi. Zamanında NTFS harddiskim output, fakeraid gibi bir şeyler zırvalayıp hata vermişti ve açılmıyordu, bilgisayara da kafayı yediriyordu. Bilgisayardan pek anlamam, ntfsfix komutunu uygulamamı önerdiler, manjaro (En stabil arch dağıtımı dedikleri için onu seçtim) 2 gün içinde bitiremedi bunu ve hata verdi, ubuntu ise 5 saniye içinde çözdü ve artık o harddiski kullanabiliyorum. (5 dk önce oldu bu şu an 1TB'lık harddiskim'le sarılıp ağlıyoruz

)
Debian'da da bazı sorunlar ile karşılaştım ve debian biraz daha insanları işletim sistemini öğrenmeye itiyorken ubuntu'da böyle bir şey yok. Cidden denedim, denemediğim başka bir dağıtım kalmadı (Modernler arasından. Slackware'de denedim ama sanırım en kötü deneyimimdi slack

Puppy Linux yine idare eder, Puppy Linux tabanlı dağıtımları çok eski makinelere kurarsan çok iyi çalışır. 98'li makinede bile çalışır sanıyorum)
Ayrıca yerliler arasında ise Pisi Linux'un 1 numara olarak görüyorum.
Şunu biraz incelesenize, ne taban kullanıyormuş bu dağıtım ve kimler yapıyormuş
Özellikle paket yöneticisine dikkat edin, hangi paket yöneticisini kullanıyormuş ? Bir türk olarak gurur duydum
http://distrowatch.com/table.php?distribution=solus