Gönderen Konu: GParted Bölümleme Sorunu  (Okunma sayısı 2544 defa)

Çevrimdışı yaman

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 850M
  • İşlemci: İntel Core İ7
GParted Bölümleme Sorunu
« : 20 Kasım 2015, 18:23:52 »
Arkadaşlar,öncelikle merhaba. Hepinize iyi forumlar. Gparted programını yükledim. Elimde genelimizde olan sistem Linux Mint yüklü. 3 tane disk bölümü gözüküyor. 2 si boot olan biri de lvm olan bölüm var.  Lvm yi biçimlendiremiyorum. Nasıl biçimlendiricem.Şimdiden teşekkürler.  :) Sistem bilgilerim :System:   3.16.0-38-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.2)
           Desktop: Cinnamon 2.6.13  Distro: Linux Mint 17.2 Rafaela
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: N550JK version: 1.0 Bios: American Megatrends version: N550JK.208 date: 09/26/2014

« Son Düzenleme: 20 Kasım 2015, 18:27:00 Gönderen: yaman »

Çevrimdışı aeo

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Ati radeon hd5650
  • İşlemci: i3 370m
Ynt: GParted Bölümleme Sorunu
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2015, 19:24:53 »
Merhaba;

-Kernel'ınızı Update Manager aracılığı ile güncellemenizi öneririm öncelikle. Bootable olmasını istiyorsanız Gparted programı içinde "Labels" sekmesinden "boot" seçeneğini işaretlemelisiniz.

-Gparted programı bazen crash olabiliyor calısırken, sorununuzla ilgisi var mı bilmiyorum ama; eğer Gparted kaynaklı bir sorun oldugundan şüpheleniyorsanız; Gparted websitesinden indirebileceğiniz iso imajını bootable bir usb bellek'e yazarak çözme yoluna başvurabilirsiniz.

-Bunların haricinde size önerebileceğim bir de "Boot Repair Disk" uygulaması var. Boot sorunlarında son çare olarak kullandıgım ve bugüne dek hep çözüm aldıgım bir uygulamadır.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair adresinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: GParted Bölümleme Sorunu
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2015, 10:30:24 »
[member=2563]yaman[/member], biçimlendirme işlemlerini yapmak için sisteminizi öncelikle çalışan DVD/USB ile açmayı deneyiniz. Sisteminiz LVM disk bölümü üstündeyse, mevcut sisteminiz ile bu bölümü kullandığı halde biçimlendirme yapamazsınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]