Gönderen Konu: Hacker (craker) tarafından şifrelenen veri dosyaları  (Okunma sayısı 2546 defa)

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
merhabalar,
daha önceden duymuşsunuzdur, hackerlar tarafından şifrelenen dosyaları açmak için para istenmesi durumu çalıştığım şirketin yan kuruluşunda meydana geldi.. Şahıs tüm muhasebe verilerini şifrelemiş ve 9 gün içinde 500$ göndermez isek dosyaları silmekle tehdit ediyor.. Şirket paradan çok hacker sözünü tutacağından şüpeli olduğu için parayı göndermek istemiyor.
Sizlerin acaba bu konuda yardımı dokunabilir mi? Verileri kurtarmak için bir çözümünüz var mı?

Çevrimdışı shaqzilla

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: İ7
Ynt: Hacker (craker) tarafından şifrelenen veri dosyaları
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2015, 18:57:09 »
cryptowall virüsü bulaşmış sanırım. Ayrıca virüsün linux için olan sürümünü hiç duymamıştım sadece windows için vardı. Konunun çözümü için ise bildiğim kadarıyla şimdilik kesin bir çözüm yok ama var ise de bulduğum zaman burada sizlerle paylaşacağım.

Çevrimdışı ilker

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2015, 13:46:04 »
Kullandığı cryptolocker yazılımının yeteneklerini bilmek gerek.Bazıları sadece şifreliyor , dosyalar diskten güvenli olarak silinmediği için   veri kurtarma yazılımları ile kurtarmak mümkün olabiliyordu.Bazıları ise şifreliyor ve şifrelediği dosyayı diskten güvenli olarak siliyor ve veri kurtarmak imkansız hale geliyor.Ayrıca cryptolocker şifrelemeya başladığı ilk anda farkedilirse alınan ram imajından şifreleme anahtarına erişilebiliyor.Şirketin polis ve veri kurtarma firmasına gitmesi gerekiyor para vermek en son düşünülmesi gereken durum.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2015, 23:13:21 »
Köşede dursun.  https://noransom.kaspersky.com/
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..