Gönderen Konu: [Çözüldü] Klavye tuşu ile başka bir hesap makinesi programını çalıştırmak  (Okunma sayısı 4041 defa)

Çevrimdışı dirent

• Penguen
  • Temel Seviyede Mint Kullanıcısı
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia 8400GS
  • İşlemci: P4 3.2 GHz
Selam,
Hesap makinesi olarak başka bir hesap makinesi programı kurdum ve hazırda geleni kaldırdım.
Klavyedeki hesap makinesi tuşuna basınca çalışmıyor, çünkü kaldırdığım programı açmaya açlışıyor, bulamayınca da bir şey olmuyor haliyle.
Şimdi o tuşun atamasını kullandığım hesap makinesi programına yapmak istiyorum.
Bunun için sıfırdan Özel kısayol ekle ile yapınca olmuyor, çünkü klavyedeki tuşu "Hesap Makinesini Başlat" komutu parsellemiş durumda. Bu komut kaldırılamıyor ya da düzenlenemiyor. Yeni baştan kısayol oluşturunca da klavyedeki tuş parsellendiği için o tuşa atama yapamadım.

Ya, hesap makinesini başlat komutuna, klavyeden basınca varsayılan olarak kendi kullandığım programı açmasını ayarlamam ya da Hesap makinesini Başlat'ı kaldırıp sıfırdan Hesap makinesi başlat kısayolu oluşturup bu oluşturduğuma benim kullandığım programı gösterip ardından klavyedeki tuşa basarak ayarlamam lazım ki açabilsin.
Lakin ikisini de yapamıyorum. Nasıl yaparım, yardımcı olur musunuz?
Şimdiden teşekkürler.

Düzenleme: Aklıma bir yol daha geldi. Benim kullandığım hesap makinesinin dosya(lar)sını, orijinal olanın yerine orijinal adıyla kopyalasam olur mu acep? Gerçi kaldırdığım için orijinal olanın adı neydi, nerdeydi onu da bilmiyorum.

Düzenleme 2: Şimdilik şöyle bir yol buldum. Sistem, klavyedeki Calculator tuşunu parsellemiş malum. Ben de yeni özel kısayol yapıp ona çalıştıracağı programı gösterdikten sonra klavye kısayolu olarak CTRL+Calculator'u gösterdim. Bu işe yaradı. Ama tek tuş olsa daha iyi olurdu.

Düzenleme 3:  Tamam buldum. Orijinal Hesap makinesi Başlat komutuna atanan komutu Shift+Calculator olarak değiştirdim. Böyle yapınca, klavyedeki Calculator tuşu boşa çıktı. Onu da az önceki komuta ekledim.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 23:15:22 Gönderen: dirent »
Bayılıyorum buraya