Gönderen Konu: Açılış sorunu  (Okunma sayısı 3303 defa)

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
Açılış sorunu
« : 26 Aralık 2015, 14:23:13 »
Konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır.uzun zamandır mint kullanıyorum bazen sebepsiz yere cihazım açılmıyor kafa yormak istemediğimden tekrar kurulum yapıyordum bu sefer yeniden bir kurulumda yapamıyorum cihaz kitlenmiş durumda ve ihtiyacımda var dünden beri uğeaşıyorum çözemedim.hep aynı ekran geliyor ve çok uzun beklemelerden sonra geliyor.hdd de bir hasar yoktur umarım

http://postimg.org/image/ikmsa0xkp/

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Açılış sorunu
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2015, 14:29:46 »
Bu ekran görüntüsü kurulumdan mı yoksa kurulu sistemi mi açmaya çalışıyorsunuz?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2015, 14:41:06 »
Kurulu sistemi açmaya çalışırken alıyordum.yeniden mint kurdum yinehata aldım tekrardanda kuramadım.ve ayrıca kurarken installation işlemlerini yaparken cihaz nerdeyse can çekişir aşırı bi yavaşlıkla yapıyor.şuan gelen açılış ekranı dediğim gibi ama yeniden kurarkende aynı şey geliyor

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2015, 14:58:27 »
Sistemi çalışan DVD/USB ile açıp /dev/sda2 disk bölümünü aşağıdaki komutla taratmayı denebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo fsck -pcfv /dev/sda2

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 26 Aralık 2015, 15:06:19 »
Usb yi taktıgımda görüyor lakin şuan kurulum ekranınada geçemiyorum.uzun bi bekleyişten sonra bu ekran geliyor.yani ben bu komutu nereye yazacağım tam anlayamadım ksura bakmayın :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 26 Aralık 2015, 15:17:07 »
Sistemi uyumluluk kipinde açmayı dener misiniz? Açılış medyası da bozulmuş olabilir. Farklı bir ortamda md5sum sağlamsı yapılmış yapılmış bir ISO dosyası ile yeni bir kurulum medyası (çalışan DVD/USB) oluşturmak da gerekebilir.

Ayrıca aşağıdaki videolarda gösterildiği biçimde sistemi nomodeset değişkeni ile açmayı da deneyebilirsiniz. Bu şekilde sistem açılmazsa, video gösterildiği biçimde nomodeset değişkeni eklemek yerine,sistemi aşağıdaki değişkenleri sırasıyla uygulayarak açmayı deneyebilirsiniz.

acpi=off
noapic

Klasik BIOS için video

http://www.linuxmint.com/pictures/screenshots/rosa/nomodeset_bios.webm

UEFI sistem için video

http://www.linuxmint.com/pictures/screenshots/rosa/nomodeset_efi.webm

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 26 Aralık 2015, 15:28:02 »
Teşekkür ederim deneyip hemen geri dönüş yapacağım

Mesajlar Birleştirildi.
Söylediklerinizi uyguladım.uefi bios sonuç vermedi.Tekrar kurulum ekranına erişebiliyorum fakat, açılan mint ekranında install linux mint preparing to install linux kısmına geldiğimde yani internet ile kurulum seçeneğinin ardından gelen kısımda continue seçeneğine tıklıyorum ekran öyle kalıyor ilerleme olmuyor.

-----

Yardımınız teşekkür ederim Butterfly, Kali kurdum daha sonra mint kurdum bu şekilde çözdüm.nomodeset şeklinde açmam bi fayda vermedi.
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2015, 20:45:45 Gönderen: Commodor »