Gönderen Konu: [Çözüldü] CLion'da C derleme sorunu  (Okunma sayısı 4839 defa)

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] CLion'da C derleme sorunu
« : 31 Aralık 2015, 17:01:30 »
İyi günler,

CLion,Netbeans,Eclipse,Geany  gibi IDE'lerde C kodumu derleyemiyorum.GCC'de bu sorun yok.fakat gcc çok yavaş ve kullanışsız.
CLion'daki Hata :
Kod: [Seç]
Error:The C compiler "/usr/bin/cc" is not able to compile a simple test program.
It fails with the following output:
 Change Dir: /home/hakan/.CLion12/system/cmake/generated/8f19cd47/8f19cd47/__default__/CMakeFiles/CMakeTmp
Run Build Command:"/usr/bin/make" "cmTC_4c31d/fast"
/usr/bin/make -f CMakeFiles/cmTC_4c31d.dir/build.make CMakeFiles/cmTC_4c31d.dir/build
make[1]: Entering directory `/home/hakan/.CLion12/system/cmake/generated/8f19cd47/8f19cd47/__default__/CMakeFiles/CMakeTmp'
Building C object CMakeFiles/cmTC_4c31d.dir/testCCompiler.c.o
/usr/bin/cc -o CMakeFiles/cmTC_4c31d.dir/testCCompiler.c.o -c /home/hakan/.CLion12/system/cmake/generated/8f19cd47/8f19cd47/__default__/CMakeFiles/CMakeTmp/testCCompiler.c
Linking C executable cmTC_4c31d
/home/hakan/Downloads/clion-1.2.4/bin/cmake/bin/cmake -E cmake_link_script CMakeFiles/cmTC_4c31d.dir/link.txt --verbose=1
/usr/bin/cc CMakeFiles/cmTC_4c31d.dir/testCCompiler.c.o -o cmTC_4c31d -rdynamic
/usr/bin/ld: cannot find crt1.o: No such file or directory
/usr/bin/ld: cannot find crti.o: No such file or directory
/usr/bin/ld: cannot find -lc
/usr/bin/ld: cannot find crtn.o: No such file or directory
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [cmTC_4c31d] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/hakan/.CLion12/system/cmake/generated/8f19cd47/8f19cd47/__default__/CMakeFiles/CMakeTmp'
make: *** [cmTC_4c31d/fast] Error 2
CMake will not be able to correctly generate this project.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2016, 22:10:53 Gönderen: Commodor »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: CLion'da C derleme sorunu
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2016, 16:08:40 »
sudo apt-get install libc-dev
sudo ln -s /usr/lib/x86_64-linux-gnu /usr/lib64komutlarından sonra bir değişiklik oluyor mu?

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2016, 19:42:49 »
Çok teşekkür ederim sorun halloldu   :) yabancı forumlarda gezmeme rağmen bulamadım.Rica etsem sorunun neyden kaynaklandığını biraz açıklarmısınız .ve bu gibi hatalarda aramalarımı neye göre yapmalıyım.Tekrardan teşekkürler

İlk söylediğiniz libc-dev'in yüklü olduğunu söyledi ve herhangi bir güncelleştirme yapmadı.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2016, 20:58:49 »
Gerekli C kütüphanelerinin kurulu olmasından kaynaklanıyor, şöyle düşünebilirsin; bir kitabın içerisinde ne olduğunu, içeriğini ne yazdığını okumadan bilemediğiniz, aynı şekilde uygulama da gerekli kütüphane olmadan onu okumadan, kendini derleyip kuramıyor.

Sorun çözüldüyse, çözüldü etiketi koyabilir miyiz ? biz de ardından konuyu kapatalım.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Commodor

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2016, 21:03:52 »
Default olarak kütüphanelerin yüklü olması gerekir diye düşünüyordum.Cevaplarınız için teşekkür ederim konu kilitlenebilir iyi günler.