Gönderen Konu: [Çözüldü] Mkv Uzantılı Video Sorunu  (Okunma sayısı 6938 defa)

Çevrimdışı alpaqut

• Çok Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] Mkv Uzantılı Video Sorunu
« : 05 Şubat 2016, 01:52:03 »
.mkv uzantılı bir film indirdim ancak dosyayı vlc ve smplayer ile açamıyorum. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4857.0 Linkteki çözümleride denedim hiçbiri başarılı olmadı. Vlc ve smplayer'i kaldırıp tekrar kurdum yinede sorun düzelmedi. Alttaki kodlar ilede güncelledim yaklaşık 120mb veri indirdi ancak sıkıntı hala devam etmekte :(

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:mc3man/trusty-media
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc vlc-plugin-*

« Son Düzenleme: 05 Şubat 2016, 22:20:10 Gönderen: alpaqut »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Mkv Uzantılı Video Sorunu
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2016, 09:03:49 »
Aşağıdaki komutun çıktısını paylaşınız.

dpkg -l | grep vlc
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı alpaqut

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2016, 14:18:07 »
alpaqut@Bilgisayar ~ $ dpkg -l | grep vlc
ii  libvlc5                                                     2.2.1~trusty1                                       amd64        multimedia player and streamer library
rc  libvlccore7                                                 2.1.6-0ubuntu14.04.1                                amd64        base library for VLC and its modules
ii  libvlccore8                                                 2.2.1~trusty1                                       amd64        base library for VLC and its modules
ii  vlc                                                         2.2.1~trusty1                                       amd64        multimedia player and streamer
ii  vlc-data                                                    2.2.1~trusty1                                       all          Common data for VLC
ii  vlc-nox                                                     2.2.1~trusty1                                       amd64        multimedia player and streamer (without X support)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2016, 14:50:25 »
Hataları mümkün olduğunca yazılı olarak paylaşmaya çalışınız.
sudo apt-get install vlc-plugin-* komutundan sonra kurulması gereiyordu. Şu komutla tekrar kurmayı deneyip, çıktısını paylaşabilir misiniz?
sudo apt-get update && sudo apt-get install vlc-plugin-libde265

Çevrimdışı alpaqut

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2016, 15:14:35 »
Hataları mümkün olduğunca yazılı olarak paylaşmaya çalışınız.
sudo apt-get install vlc-plugin-* komutundan sonra kurulması gereiyordu. Şu komutla tekrar kurmayı deneyip, çıktısını paylaşabilir misiniz?
sudo apt-get update && sudo apt-get install vlc-plugin-libde265

Sorunun daha iyi anlaşılması için genelikle görsel ile anlatımı desteklerim. Bundan sonra görsel eklememeye dikkat ederim. Teşekkür ederim. Verdiğiniz kod ile sorun çözüldü.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2016, 15:21:24 »
Resimler silindiğinde konu havada kalmasın diye hataların yazılı paylaşılmasını tercih ediyoruz.

Rica ederiz. Başlığı etiketlerseniz konuyu kilitleyebiliriz. Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.