Gönderen Konu: [Çözüldü] Yazılım yöneticisi ile kurulan paketleri kaldırılması hakkında  (Okunma sayısı 5007 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Yazılım yöneticisinde bulunan  Docky uygulamasını kurdum, çalıştıramayıncada diğer uygulama olan  Cairo-Dock uygulamasını kurdum ancak bu uygulamayıda kaldırdım.
Kaldırdığım zaman bu program ile kurulan paketlerde kalkmış olur mu yoksa bazı paketleri bizim mi kaldırmamız lazım.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2016, 17:02:18 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Yazılım Yöneticisinden kaldırılan paketlerin yapılandırılma dosyaları kaldırılmaz. Bunun için sonrasında Yazılım Kaynaklarını açıp, Bakım sekmesi altında bulunan "Ayar kalıntılarını temizle" düğmesini kullanabilirsiniz.

Bir de kurulum sırasında paketle birlikte bazı bağımlıklarda kurulabilir. Bunlar klasik uygulama kaldırma yöntemi kullanıldığında otomatik olarak kaldırılmazlar. Bu paketler başka paketlerin bağımlılığı da değilse, artık sistem tarafından kullanılmayan atıl paketlerdir. Bunları aşağıdaki komutla kaldırabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get autoremove
Eğer farkında olmadan sistemle ilgili önemli bazı meta paketleri (örneğin mint-meta ile başlayan paketler gibi) kaldırdı iseniz, yukarıdaki komut masaüstü ortamı ile ilgili bazı paketleri de silebilir. Bunun için komutu önce aşğaıdaki şekilde çalıştırınız.

sudo apt-get autoremove -s
Bu şekilde komut simule edilir, önemli paketlerin silinip silinmeyeceğini anlayabilirsiniz. Son komutun çıktısını paylaşırsanız böyle bir husus var mıdır inceleyelim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Yazılım Yöneticisinden kaldırılan paketlerin yapılandırılma dosyaları kaldırılmaz. Bunun için sonrasında Yazılım Kaynaklarını açıp, Bakım sekmesi altında bulunan "Ayar kalıntılarını temizle" düğmesini kullanabilirsiniz.

Bir de kurulum sırasında paketle birlikte bazı bağımlıklarda kurulabilir. Bunlar klasik uygulama kaldırma yöntemi kullanıldığında otomatik olarak kaldırılmazlar. Bu paketler başka paketlerin bağımlılığı da değilse, artık sistem tarafından kullanılmayan atıl paketlerdir. Bunları aşağıdaki komutla kaldırabilirsiniz.

sudo apt-get autoremove
Eğer farkında olmadan sistemle ilgili önemli bazı meta paketleri (örneğin mint-meta ile başlayan paketler gibi) kaldırdı iseniz, yukarıdaki komut masaüstü ortamı ile ilgili bazı paketleri de silebilir. Bunun için komutu önce aşğaıdaki şekilde çalıştırınız.

sudo apt-get autoremove -s
Bu şekilde komut simule edilir, önemli paketlerin silinip silinmeyeceğini anlayabilirsiniz. Son komutun çıktısını paylaşırsanız böyle bir husus var mıdır inceleyelim.

Çok teşekkür ederim,
Bu bilgi benim için önemli....
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ