Gönderen Konu: Linux Mint Installation 17.3 Kurulum Hatası  (Okunma sayısı 3638 defa)

Çevrimdışı rasitaltanlar

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint Installation 17.3 Kurulum Hatası
« : 02 Mart 2016, 09:55:21 »
Arkadaşlar çok yeni bir linux kullanıcısıyım.
Linux Mint Installation 17.3 indirdim ve USB ye attım ancak resimdeki ekrandan sonra hiçbir menü gelmiyor. Mouse imleci dönüyor ama ne bir pencere açılııyor kuruluma dair ne de saatler sonra bir şey yüklenmiş oluyor.  Denemediğim usb boot programı kalmadı hepsinde aynı sonuç, "0" .

Kıdemliler yardımcı olabilirse sevinirim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Installation 17.3 Kurulum Hatası
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2016, 10:05:39 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi (terminal) açınız. Uçbirime aşağıdaki komutu yazıp çalıştırınız, böylece kurulum sihiribazını uçbirim yardımıyla başlatmış olacaksınız.

Kod: [Seç]
sudo ubiquity
Uçbirimi kaptmadan kuruluma devam ediniz, şifre kısmı geldiğinde uzun bir şifre yazınız. Resimdeki durumda kısa bir şifre belirlendiği için kuruluma devam edilmemiş.

Eğer kuruluma yine devam edilmezse, uçbirimde oluşan çıktıların tümünü kod etiketi içinde foruma yapıştırıp paylaşınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı rasitaltanlar

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2016, 10:12:51 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi (terminal) açınız. Uçbirime aşağıdaki komutu yazıp çalıştırınız, böylece kurulum sihiribazını uçbirim yardımıyla başlatmış olacaksınız.

Kod: [Seç]
sudo ubiquity
Uçbirimi kaptmadan kuruluma devam ediniz, şifre kısmı geldiğinde uzun bir şifre yazınız. Resimdeki durumda kısa bir şifre belirlendiği için kuruluma devam edilmemiş.

Eğer kuruluma yine devam edilmezse, uçbirimde oluşan çıktıların tümünü kod etiketi içinde foruma yapıştırıp paylaşınız.

Şöyle ki; resmi örnek olarak netten aldım , normalde kullandığım şifre 9 karakterli.

Şuan ubuntu kurdum oradan yazıyorum. Yani kesin bir cevap almadan tekrar kurulumu deneyemem. Çünkü tüm diski biçimlendiriyorum.

Bir de aklıma gelmişken; linux mint 17.2 rafaela kurmayı denediğimde de aynı sorun oldu. acaba cinnamon kurmayı denediğim için olabilir mi?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2016, 10:36:32 »
Kurulum deneyip önceki mesajdaki yönlendirmeleri uygulamazsanız zaten bir cevap alamazsınız. Sorunun kaynağı bu şekilde sizin bize yapacağınız bildirim neticesinde ortaya çıkabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı rasitaltanlar

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2016, 10:41:35 »
Ancak yarın deneyebilirim, umarım buralarda olursunuz :)

Mesajlar Birleştirildi.
Kurulum deneyip önceki mesajdaki yönlendirmeleri uygulamazsanız zaten bir cevap alamazsınız. Sorunun kaynağı bu şekilde sizin bize yapacağınız bildirim neticesinde ortaya çıkabilir.

işte aldığım hata....

Mesajlar Birleştirildi.
Arkadaşlar verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum.
Mint'i tekrar indirdim US serverinden . Daha önce hata aldığımı Türkiye serverinden indirmiştim.

« Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 10:27:08 Gönderen: rasitaltanlar »