Gönderen Konu: Program Kurma  (Okunma sayısı 6018 defa)

Çevrimdışı doqu10

• Çok Yeni Penguen
  • *
Program Kurma
« : 24 Şubat 2016, 19:00:25 »
Merhaba arkadaşlar ben yeni linux e geçiş yaptım şimdi ben buna program kurmak için her programın linux için olanını bulupmu kurucam yoksa setup indirip onun üzerinde biraz oynayarakda kurabilir miyiz? Daha yeniyim yardımlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Program Kurma
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2016, 21:19:44 »
[member=2980]doqu10[/member], siz de merhaba,

Öncelikle aradığınız uygulamanın depoda olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunu Yazılım Yöneticisi ile yapabilirsiniz.

Eğer aradığınız uygulama depodayokda, arama motorlarında aratarak ya da forumda konu açarak nasıl kurulabileceğini sorabilirsiniz.

Windows'da kullandığınız bir uygulamanın Linux sürümü olmayabilir. Bu durumda aynı işi gören alternatif bir uygulama armalısınız. Bunu da aşağıdaki buradaki sitede aratabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2016, 00:06:46 »
Merhaba arkadaşlar ben yeni linux e geçiş yaptım şimdi ben buna program kurmak için her programın linux için olanını bulupmu kurucam yoksa setup indirip onun üzerinde biraz oynayarakda kurabilir miyiz? Daha yeniyim yardımlarınızı bekliyorum

Nelere ihtiyacın var bir sırala istersen..

Çevrimdışı serdar

• Penguen
  • Dağıtım: linuxmint cinnamon 17.3 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geforce 210
  • İşlemci: İntel i3
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2016, 01:40:34 »
İyi geceler olsun,
Doqu10, öncelikle şunu belirteyim, çok spesifik olmamak kaydıyla, windows ortamında çalışan her programı yazılım yöneticisinden kuracağınız Wine uygulamasıyla Linuxmint ortamında çalıştırabilirsiniz. Wine uygulamasını - gecko ve mono eklentileriyle - ki bunlar da yazılım yöneticisinde var ve bunları kurmadan Wine çalışmaz - kurduktan sonra .exe uzantılı windows program dosyasına sağ tıklamayla, Wine ile kur dedikten sonra, program tıpkı Windows ortamında kuruluyor gibi linuxmint'te kurulur.
Menü - Wine yoluyla kurduğunuz programa ulaşabilirsiniz ya da program kurulum aşamasında masaüstü kısayol oluştur'u seçtiyseniz, programın kısayolu Linuxmint masaüstünde yer alır. Kısayola tıklayıp, programı çalıştırabilirsiniz. Eğer programı kaldırmak isterseniz, menü - Wine - uninstall wine software'e tıklayıp, açılan pencereden - tıpkı windowsda program kaldırır gibi, ilgili programı seçip kaldırabilirsiniz.
Ayrıca, yazılım yöneticisinde bulacağınız playonlinux uygulamasını kurarak da windows ortamında çalışan programları bu uygulamayla kurabilirsiniz. Yalnız, uygulamada pembe şeritle gösterilen programlara dikkat etmenizi öneririm. Zira bunlar, Linuxmint'in kararlılığını etkileyebilir. Ve playonlinux ile kuracağınız bazı programlar - msoffice gibi - kurulum Cd ya da Dvd'si gerektirebilir.