Gönderen Konu: Sorunsuz MINT kullanımı için LAPTOP önerisi  (Okunma sayısı 6811 defa)

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Sorunsuz MINT kullanımı için LAPTOP önerisi
« : 16 Mart 2016, 21:29:49 »
Merhaba,

Mint'i sorunsuzca kullanabileceğim bir laptop önerisinde bulunabilir misiniz?

Sıfır olacak ve fiyatı 1.400 civarı olacak.

Çevrimdışı shadowofdarkness

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Freedom Forever. That's Why Linux Mint.
  • Dağıtım: 17.3 (Rosa)
  • Masaüstü Ortamı: Cinammon & Xfce
  • Grafik Kartı: Nvidea
  • İşlemci: Intel
Ynt: Sorunsuz MINT kullanımı için LAPTOP önerisi
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2016, 12:15:06 »
Asus modelleri  tek tavsiyemdir. Linux mint'ı sorunsuzca kurup kullanmak için idealdir.
Freedom Forever. That's Why Linux Mint.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2016, 15:37:26 »
Benim kullandığım Asus X552L sistemde de Linux altında sorun yaşamıyorum. Genel kullanım ve oyun oynamayacaklar için iyi bir PC sayılır. Ayrıca Dell'in Ubuntu kurulu hazır PC'leri olması gerek, bunlar da az sorun çıkartır gibi geliyor.

Cinnamon yerine MATE ya da Xfce masaüstünü tercih ederseniz, mevcut sisteminiz ile de sorunsuz bir kullanıma sahip olabileceğinizi düşünüyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2016, 17:57:45 »
Benim kullandığım Asus X552L sistemde de Linux altında sorun yaşamıyorum. Genel kullanım ve oyun oynamayacaklar için iyi bir PC sayılır. Ayrıca Dell'in Ubuntu kurulu hazır PC'leri olması gerek, bunlar da az sorun çıkartır gibi geliyor.

Cinnamon yerine MATE ya da Xfce masaüstünü tercih ederseniz, mevcut sisteminiz ile de sorunsuz bir kullanıma sahip olabileceğinizi düşünüyorum.

Selamlar,

[member=8]Butterfly[/member]

Bundan önceki son konumda size cevap verecektim ama konu kilitlendiği için cevap veremedim.

Bilgisayarımda XFCE yüklemiştim ve onda da sorunlar çıkmıştı. MATE hiç yüklemedim. Büyük olasılıkla onda da sorunlar çıkacaktır önyargıyla hareket etmeyip denemem de fayda olacaktır. Müsait zamanda dener, bilgi veririm size.

[member=2764]shadowofdarkness[/member]

Tüm araştırmalarım Dell'e çıkıyor.

Ve Asus'lar genelde FreeDos gelirken, Dell'lerde Ubuntu yüklü olarak piyasaya epey sürülüyor. Bu da BENCE çok büyük bir avantajdır.

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2016, 18:28:16 »
free dos a da istediğini kurabilirsin. Buda iyidir bence. Ancak yüklü bir işletim sistemiyle gelmesi güzel. Bakarsın ubuntu hoşuna gider.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2016, 20:52:04 »
Ubuntu kurulu gelmesi, Ubuntu ile devam edileceği anlamına gelmeyebilir. Ubuntu kurulu gelmesi aslında Linux uyumluluğu için bir veri olarak kabul edilebilir. Yinede seçilen marka ve model için son kararı vermeden önce, internette üzerinde uyumluluk ile ilgili son bir araştırma yapılabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı minteger

• Penguen
« Yanıtla #6 : 17 Mart 2016, 21:21:16 »
Ubuntu kurulu gelmesi, Ubuntu ile devam edileceği anlamına gelmeyebilir. Ubuntu kurulu gelmesi aslında Linux uyumluluğu için bir veri olarak kabul edilebilir. Yinede seçilen marka ve model için son kararı vermeden önce, internette üzerinde uyumluluk ile ilgili son bir araştırma yapılabilir.
Bu tavsiyede bulunmamın nedenlerini şöyle açıklıyim:

1. Nekadar araştırma yapılırsa okadar kafa karışıyor.
2. Ubuntu ile gelen dellerde uefi zımbırtısı olabiliyor.(Bende anlamadım neden ama oluyor işte) Buda kurulum esnansında birazdaha zorluk yaşamak demek. Freedos ta ise bu ihtimal daha düşük.

link verebiliyoruz değilmi. Bi kaç siteden bi kaç öneride bulunacağım.

http://www.webdenal.com/acer-nx-ms5ey-005_810957.html

http://www.webdenal.com/dell-inspiron-3542-b03f45c_720940.html

http://www.webdenal.com/lenovo-b5070-59-430827_782783.html

http://www.bizdehesapli.com/asus-x554lj-xo1139d-i3-4005-15-6-4g-500g-2g-vga-d-urun-X554XO1139

birazcık pahalı ama ... seçenek olabilir.

http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-5558-b05f45c-intel-core-i3-2-7ghz-4-gb-500-gb-linux-tasinabilir-bilgisayar-p-BD5558B05F45C

Çevrimdışı Semih

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Zorin OS 15.1
  • Masaüstü Ortamı: GNOME 3
  • Grafik Kartı: Radeon HD 5570 [AMD/ATI]
  • İşlemci: Intel® Core™ i7 CPU 860 @ 2.80GHz × 8
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2016, 02:49:29 »
http://dunyateknobilgisayar.com/samsung-rv520-s03tr-i5-2410m-230ghz-4gb-500gb-156-inc-notebook

Şu cihazla sorunsuz çalışıyorum 1,5 yıldır. Kurulumda her şeyi tanıyor. Kadıköy'den 1150 TL'ye almıştım.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2016, 10:29:29 »
Yerinde olsam İ3 makinelere ve de M ile biten işlemcilere bakmazdım. Marka olarak Hp, Acer ... gibi makinelerden olabildiğince kaç. Sonra üzülürsün  :D

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-x554lj-xo1137t-intel-i5-dizustu-bilgisar-205341344

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dell-inspiron-3543-b20f45c-i5-5200u-2-20ghz-4gb-214364618
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2016, 14:07:13 »
[member=2130]yinemimail[/member]

Öncelikle [member=8]Butterfly[/member] ' ya katılıyorum Dell bilgisayarlarda yada herhangi bir marka olsun Ubuntu veya başka bir sürüm ile gelmesini ben dezavantaj olarak değerlendiriyorum.Çünkü insanlarda azda olsa bir bu bilgisayarda şu sistem yüklüyse daha iyi performans alabilirim düşüncesi oluşabilir. FreeDos olan bir makinede ise istediğiniz sistemi yüklemek size kalmıştır kolay kolay problem yaşamazsınız yükleme yaparken.Ve Linux Mint Cinnamon, Mate, Xfce (Bu masaüstlerini bizzat denedim ve bir sorun ile karşılaşmadım) sorunsuzca kurabilirsiniz.
Tabi yine son kararı siz vereceksiniz ama eğer Dell diye karar verirseniz bir kez daha düşünün derim (Çevremdeki kişilerden biliyorum)...
« Son Düzenleme: 18 Mart 2016, 14:08:26 Gönderen: shadowofdarkness »

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2016, 15:04:26 »
[member=2764]shadowofdarkness[/member] [/size]Dell makinelerde arkadaşlarınız ne tür sorunlardan muzdarip söyler misiniz ?[/color]
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #11 : 18 Mart 2016, 16:03:09 »
Sevgili [member=301]meda[/member];
Dell kullanıyorlar veya kullanıyorlarken problemle karşılaşıyorlar diye bir iddiada bulunmadım. Laptop markası konusunda yaptıkları seçimlere göre değerlendirdim.

Çevrimdışı minteger

• Penguen
« Yanıtla #12 : 19 Mart 2016, 02:26:11 »
[member=2130]yinemimail[/member]

Öncelikle [member=8]Butterfly[/member] ' ya katılıyorum Dell bilgisayarlarda yada herhangi bir marka olsun Ubuntu veya başka bir sürüm ile gelmesini ben dezavantaj olarak değerlendiriyorum.Çünkü insanlarda azda olsa bir bu bilgisayarda şu sistem yüklüyse daha iyi performans alabilirim düşüncesi oluşabilir. FreeDos olan bir makinede ise istediğiniz sistemi yüklemek size kalmıştır kolay kolay problem yaşamazsınız yükleme yaparken.Ve Linux Mint Cinnamon, Mate, Xfce (Bu masaüstlerini bizzat denedim ve bir sorun ile karşılaşmadım) sorunsuzca kurabilirsiniz.
Tabi yine son kararı siz vereceksiniz ama eğer Dell diye karar verirseniz bir kez daha düşünün derim (Çevremdeki kişilerden biliyorum)...

Yalnız bunu söyleyen bendim. Buttturfly biraz aksini söyledi. Ubuntu ile gelmesi linux uyumluluğunun göstergesidir dedi. Burda bi yanlış anlışılma olmuş sanırım.

Mesajlar Birleştirildi.
Yerinde olsam İ3 makinelere ve de M ile biten işlemcilere bakmazdım. Marka olarak Hp, Acer ... gibi makinelerden olabildiğince kaç. Sonra üzülürsün  :D

Niçin böyle bişey söyledin anlamadım.
« Son Düzenleme: 19 Mart 2016, 02:31:38 Gönderen: minteger »