Gönderen Konu: Çekirdek Güncelleme Sonrası initramfs Hatası  (Okunma sayısı 3118 defa)

Çevrimdışı onderx

• Çok Yeni Penguen
  • *
Çekirdek Güncelleme Sonrası initramfs Hatası
« : 24 Nisan 2016, 05:09:41 »
Merhaba,
 Yeni Linux kullanıcısıyım. Dizüstü bilgisayarım dell precision 5510. Kablosuz ağ kartı ac8260 i tanıtmak için 4.1 üzerinde bir çekirdeğe sahip olmam gerekiyor, keza bir kere başardım ve kablosuz ağ kartım aktif oldu. İlerleyen yeniden başlatma ihtiyaçlarında ise sürekli initramfs hatası alıyorum.
Bir kaç kez yeni kurulum denedim ama sonuç aynı. Diskimi nvme01 olarak görüyor. İlk sorum initramfs sorunundan nasıl kurtulurum ki yabancı forumları epey okudum faydalı olmadı. İkinci sorum, neden Mint sürümü düşük çekirdek ile geliyor? Yeni çıkan cihazlara uyumlu olması için çekirdek güncellenmiş halde gelse olmaz mı? Veya biz usbden yaptığımız kuruluma yeni çekirdeği dahil edebilir miyiz? Teşekkürler. Saygılar sevgiler.

Düzenleme: Yazım. Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz. Türkçe sözcükler kullanmaya özen gösteriniz.
laptop==>dizüstü bilgisayar, kernel==>çekirdek, restart==>yeniden başlatma, update==>güncelleme, import==>içe aktarma/dahil etme
karakartala
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2016, 14:29:48 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Çekirdek Güncelleme Sonrası initramfs Hatası
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2016, 14:47:06 »
Hata metnini tam olarak paylaşabilir misiniz? Kurulum kalıpları hazırlanırken en kararlı ve güncel çekirdek seçilip kalıp onun üzerine inşa ediliyor. Ama öncelik, çekirdeğin yeni olmasından daha çok kararlı olmasında. 3.19'dan 4 'e geçiş sizi yanıltmasın. Bir seferlik böyle oldu. Kurulum daha yeni bir çekirdekle de gerçekleştirilebiliyormuş. Ancak ne kadar sağlıklı olur onu bilmiyorum. http://askubuntu.com/a/94158

Çevrimdışı onderx

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2016, 17:16:26 »
cevap veremedim özür  dilerim, linux mintin desteklemediği bir  çekirdeğe  yükseltiyordum .
manjaro kurulumu yaptım başarıyla çalıştı. fakat 4 kernelini barındıran 17.4 veya 18 sürümü ile tekrar mint kurmayı düşünüyorum açıkçası.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2016, 16:01:10 »
O halde konuyu kilitleyelim. Eğer aynı sorunu yaşarsanız iletinin sağ alt köşesindeki "Moderatöre Rapor Et" kısmından konunun açılması için istekte bulunabilirsiniz.