Gönderen Konu: [Çözüldü] Firefox'ta Yırtılma  (Okunma sayısı 17897 defa)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: Firefox'ta Yırtılma
« Yanıtla #15 : 06 Temmuz 2016, 21:45:57 »

Bu dediğinizi de denedim değişen bir durum olmadı.  Açılan pencereye kopyala yapıştır yaptım, kaydettim ve tekrar başlattım umarım doğru yapmışımdır.
Çekirdek güncellemesi yapalım.

http://ubuntuhandbook.org/index.php/2016/05/install-linux-kernel-4-6-ubuntu-16-04/   

Çözüm olmazsa başka tarayıcı ile denemenizi rica edicem zira hata sizin de dediğiniz gibi Firefox kaynaklı olup yeni sürüm ile hatanın çözülmesini beklemek olacak.
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2016, 21:47:44 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18 - 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Amd Radeon HD 6610M
  • İşlemci: i7 - İntel
« Yanıtla #16 : 06 Temmuz 2016, 22:03:05 »
Çekirdek güncellemesi yapalım.

http://ubuntuhandbook.org/index.php/2016/05/install-linux-kernel-4-6-ubuntu-16-04/   

Çözüm olmazsa başka tarayıcı ile denemenizi rica edicem zira hata sizin de dediğiniz gibi Firefox kaynaklı olup yeni sürüm ile hatanın çözülmesini beklemek olacak.

Ne zaman çekirdek güncellemesi yapsam hep pc nin başına bir şeyler geldi, bu yüzden akışına bırakmak daha iyi olacak gibi. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #17 : 06 Temmuz 2016, 22:58:46 »
Yukarıdaki komutu çalıştırdıktan sonra, Intel GPU için dikey senronizasyonun etkinleşmesi amacıyla sistemin yeniden başlatılması gerektiğini hatırlatalım.

Bunların haricinde, Tercihler => Gelişmiş sekmesi => Genel bölümünden aşağıdaki seçenekleri pasifleştirip tarayıcıyı yeniden başlatmak denenebilir.

• Akıcı kaydırmayı kullan
  • Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesini kullan
Bende denedim sorun devam ediyor.

alperberk'in dediği gibi açıkcası bende çekirdek yükseltmeye cesaret edemiyorum.Yeterince uzmanlaşamadım :)
Teşekkür ederim.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #18 : 07 Temmuz 2016, 00:21:04 »
Bayram yoğunluğuyla  ağız tadıyla bilgisayarın başına geçememiştim. Şimdi  Üstadımın her önerisini yaptım ama malesef bende de olmadı. [member=301]meda[/member]  ben daha önce çekirdek güncellemesi yapmıştım malesef bende  oda çözüm olmadı. Ben ilk kez  firefox 47 sürümünde farkettim ve bu yırtılma  sadece firefoxta var.

Kod: [Seç]
inxi -Gx
Graphics:  Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA GF119M [GeForce GT 520MX] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.3 driver: intel
           Resolution: 1366x768@60.06hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 11.2.0 Direct Rendering: Yes
Linux Mint 18 Cinnamon kulanıyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konuyu açan bir üyemiz, geri dönüş yapan diğer bir üyemiz, çıktı paylaşan bir başka üyemiz
:) :) :)
Beni mazur görün üstadım. Ana sayfadan hep son iletilere bakınca arada kalan iletileri farketmedim(Ben 5. ve 6. iletileri görmemişim. )Bu birazda bayram yoğunluğundan , bir nevi  kafa dalgın. 
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #19 : 07 Temmuz 2016, 04:12:03 »
  İnternette bu konuyu araştırırken şu çözümü buldum:   "about:config gfx.xrender.enabled=true" yapıp firefox u tekrar başlatmak.  Bu şekilde sorunum çözüldü gibi en azından şu ana kadar ekranda yırtılma olayı hiç yaşamadım.  Bu yaptığım işlemin güvenli olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim hem yanlış bir şey yapmayayım hem de bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşları yanlış yönlendirmiş olmayayım.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1279632
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2016, 04:30:07 Gönderen: alperberk »

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #20 : 07 Temmuz 2016, 05:49:25 »
  İnternette bu konuyu araştırırken şu çözümü buldum:   "about:config gfx.xrender.enabled=true" yapıp firefox u tekrar başlatmak.  Bu şekilde sorunum çözüldü gibi en azından şu ana kadar ekranda yırtılma olayı hiç yaşamadım.  Bu yaptığım işlemin güvenli olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim hem yanlış bir şey yapmayayım hem de bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşları yanlış yönlendirmiş olmayayım.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1279632
[member=1701]alperberk[/member]  teşekkür ederim. Bende de problem kalmadı.Verdiğiniz link sanıyorum firefoxa ait. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sizin çözümüne biraz daha açılayıcılık getirmek isterim
  1-Soldaki arama kutucuğuna   ''    about:config  '' yazıp Enter tuşuna basıyoruz ve gelen uyarıyı onaylıyoruz.
   2- karşımıza gelen sayfadan   ''about:config gfx.xrender.enabled '' kısmın üzerine gelip sağ tıklayıp değiştir diyeceğiz ve sonu  ''true'' ile bitecek

Bunları yaptıktan sonra tarayıcımızı kaptıp tekrar açıyoruz
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2016, 17:08:22 Gönderen: Trust »
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı alperberk

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: [Çözüldü] Firefox'ta Yırtılma
« Yanıtla #21 : 07 Temmuz 2016, 12:52:24 »
Rica ederim, birbirimize yardımcı olabildiysek ne mutlu.