Gönderen Konu: LinuxMint18 Uyku Modundan Çıkamama ve Bilgisayarın Kapanmaması  (Okunma sayısı 9490 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: LinuxMint18 Uyku Modundan Çıkamama ve Bilgisayarın Kapanmaması
« Yanıtla #15 : 06 Temmuz 2016, 19:51:22 »
Bumblebee'yi ya da Nvidia Prime'ı kaldırıp sistemi yeniden başlatıp durumu gözlemleyiniz. Ayrıca aşağıdaki şekilde sistemi güncellemeyi deneyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 4.4.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 4.4.0-28 sürümde) kurunuz.

Güncelleme sonrası sistemi yeniden başlattıktan sonra, uyku kipi ve kapanma ile ilgili durumu gözlemleyip geri dönüş yaparsınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı AnDRoMeDa

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LinuxMint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: İ5-6300HQ
« Yanıtla #16 : 06 Temmuz 2016, 20:30:37 »
Bumblebee'yi ya da Nvidia Prime'ı kaldırıp sistemi yeniden başlatıp durumu gözlemleyiniz. Ayrıca aşağıdaki şekilde sistemi güncellemeyi deneyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 4.4.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 4.4.0-28 sürümde) kurunuz.

Güncelleme sonrası sistemi yeniden başlattıktan sonra, uyku kipi ve kapanma ile ilgili durumu gözlemleyip geri dönüş yaparsınız.
Hocam bumblebee yi tekrar kaldırdım, zaten güncel çekirdek sürümündeydim. Şuan için sıkıntı yok, xserver-xorg-video-nouveau sürücüsü aktif şuan, iş görür mü yoksa bumblebee'yi tekrar deneyim mi?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #17 : 06 Temmuz 2016, 20:45:55 »
Genel kullanım için Nvidia sürücüsüne ihtiyacınız olmaz, Nvidia sürücüsünü performans isteyen durumlar için düşünün, Nouveau sürücüsü de Nvidia için tersine mühendislikle hazırlanmış açık kaynak sürücülerdir.

İsterseniz aşağıdaki komutla Bumblebee'yi minimal olarak kurarak harici GPU'nun oluşturabileceği sorunları azaltabilirsiniz. Intel GPU gündelik işlerinizi görebilmeye yetecektir.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install --no-install-recommends bumblebee
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]