Gönderen Konu: [Çözüldü] Etkin Pencereyi Minimize Etme Komutu  (Okunma sayısı 2858 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Etkin köşeleri kullanışlı bulan birisi olarak varsayılan seçenekler oldukça yetersiz geldi ve ben de daha fazla nasıl komut eklerim diye kolları sıvadım. Kötü ingilizcemi de işin içine katarak interneti taradım. Karşıma 2 program çıktı. Birisi pencereleri manipüle etmeye yarayan wmctrl , diğeri xdotool.

wmctrl ile maximize etmeyi (pencerenin ekranı tam kaplaması) ,  xdotool ile minimize olayını (simge durumunda küçültme) çözdüm. Ancak minimize olayı biraz sorunlu. Şöyle ki, hızını alamıyor masaüstünü de aşağıya alıyor ve masaüstünü kullanamıyorum. Etkin köşelerin daha çok önemli olduğunu düşünerek masaüstü simgelerini gizledim. Bu da bana masaüstünü etkin kullanamama sebep oldu. Şimdi sorum şu: Masaüstü simgelerini kullanmamı engellemeyecek bir şekilde bu aşağı alma olayını nasıl düzenleyebilirim? Betik dosyası şu şekilde:

Kod: [Seç]

#!/bin/bash

xdotool windowminimize $(xdotool getactivewindow)

yukarıdaki komutlar ./minimize dosyasında kayıtlı. Bu dosya ~ dizinimin içinde. Tahmin edebileceğiniz gibi etkin köşe komutunda "./minimize" yazıyor.

Asıl tuhaf gelen şey bu programlara ihtiyaç duyuyor olmamız. Sonuçta ben imleç ile minimize etme tuşuna bastığım zaman arkada komutlar çalışıyor. Açık kaynak kodlu olan cinnamon masaüstü ortamında bu komut nasıl bilinmez. Biliniyor, bilmeyen bensem affola. :D

Diğer bir seçenek,  masaüstümün config ayarlarını kurcalayarak aşağı alınmasını (kaybolmasını) engellemek.

En son seçenek bash programlama öğrenip yukarıdaki betiğin içine bir kontrol koyup, masaüstü olduğu taktirde satırın çalıştırılmaması. Bu seçenek en zoru.

Buraya kadar okuduğunuzu varsayarak teşekkür ederim

düzenleme: imla

Düzenleme Son:
Arkadaşlar hangi ara öyle bir konu açmışım bilmiyorum ancak ben daha önce bu soruyu sormuşum ve cevabını almışım. Buyrun bu da çözüm linki :

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6304.0
« Son Düzenleme: 21 Mart 2017, 11:36:40 Gönderen: abdyek »