Gönderen Konu: [Çözüldü] Mint 18 MATE - Kurulum öncesi klasörlere yönetici hakları ile erişim  (Okunma sayısı 4293 defa)

Çevrimdışı nukromu

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • nukromu
  • Dağıtım: Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Yedekleme işlemi yapmadan başladığım Linux Mint 17.3'ü- Mint 18 sürümüne yükseltme işlemi sırasında yaptığım muhtemel bir hatadan dolayı açılışta kernel uyarısı
Alıntı
end kernel panic - not sycing: attemped to kill init
alarak bilgisayarım açılmamaya başladı. Bu sorun değil dedim tabi ki kendi kendime Usb diske başka bir yerden Mint 18 kurar: Usb diskten çalıştırır verilerimi bu şekilde açar ve yedekler daha sonra 18'i kurarım diyordum. Dediğimi yaparak çalıştırdığımda ise şimdi bazı klasörlere erişim varken bazılarına erişemediğimi gördüm. Uyarı şöyle
Alıntı
the folder contents could not be displayed. You do not have the permissions necessary to view the contents of...bla bla
yani bana diyor ki gerekli izinlere değilsin bir dur bakalım?

Usb disk ile çalışan işletim sistemi üzerinde bilgisayardaki hard diskimin içindeki verilere gerekli haklarla nasıl ulaşabileceğim konusundaki tüm önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2016, 00:48:01 Gönderen: Genizcil_N »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Öncelikle burada anlatıldığı biçimde chroot ile hatalı kurulumu tamamlamaya çalışabilirsiniz.

Dosya yöneticisini yönetici haklarıyla açmak için aşağdaki komutu deneyebilirsiniz. Önce ulaşmak istediğiniz disk bölümünü açınız, yoksa yönetici hakları ile açacağınız dosya yöneticisinin yan panelinde erişmek istediğiniz disk bölümünü göremezsiniz.

Kod: [Seç]
gksu caja
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı nukromu

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • nukromu
  • Dağıtım: Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Mate
sorun çözüldü. dosyalara erişip yedekleyebiliyorum. teşekkür ederim.