Gönderen Konu: Linux Mint Kuramıyorum  (Okunma sayısı 2541 defa)

Çevrimdışı umitbora

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: kde
  • Masaüstü Ortamı: Windows
Linux Mint Kuramıyorum
« : 24 Eylül 2016, 16:30:12 »
Öncelikle iyi günler. Forumda yeniyim bir hatam olduysa affola. Ben Windows 10 kullanıcısıyım. Bilgisayar Müh. bölümüme bu hafta başladım. Hocamız bütün her şeyi Linux üzerinden yapıyor ve bende kendi bilgisayarıma Windows 10 un yanına  Linux Mint kurup derslerde üstünlük kurmak istiyorum fakat ne var ki bir türlü bunu başaramadım.  Öncelikle bilgisayarım Asus N551VW, RAM 16 GB.  Linux resmi sitesinden KDE 64 bit' i indirdim. Flash Belleğe unetbootin ile yazdım. Daha sonra BIOS tan önceliği USB'e verdim. Daha sonra karşıma şöyle bir şey çıktı ve bundan öteye gidemedim: Minimal bash like line editing is supported. For the first word TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists the possible completitions of a device/file name.   ]

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımlar ve öneriler için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Kuramıyorum
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2016, 17:20:13 »
USB belleği HP USB Disk Storage Format Tool aracı ile Fat32 olarak biçimlendirip ardından Linux Live USB Creator ile ISO dosyasını USB belleğe yazdırmayı deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]