Oncelikle ozur diliyorum. Su anda Live Mint USB acmak durumunda kaldim ve klavye dil ayarlarini ayarlayamadim.
Linux konusunda cok tecrubeli degilim.
Notebook umun 500 gb bir diski var ve bunun 300 gb kadarini mint icin ayirmistim. Son zamanlarda acilislarda problem olmaya basladi. Acilista siyah ekranda bir kac secenek cikiyor. Tam hatirlamiyorum ama elle kurtarma secenekleri icin M baglama secenekleri icin S gormezden gelmek icin I gibi bir seyler yaziyor. Gormezden gelmeyi secmeden bilgisayari acamiyorum. Diskler kismindan baktigimda Disk is OK 1632 bad sectors yaziyor
O yuzden bilgileri kurtarmak istiyorum. Ama harici taktigim disk ya dausb stick ne olursa baglanamadi diyor. Su anda USB uzerinden boot etmis durumdayim. Harici diski su anda gorup kullanabiliyorum. Ama Notebook diskine girip almak istedigim dosyalar ikonlarinin uzerinde bir carpi isareti var. ne kopyalayabiliyorum ne de acabiliyorum. Permisson denied diyor. Dosyanin ozelliklerinden permisson kismina bakiyorum owner kisminda 1000 - user#1000 yaziyor. Bir turlu isin icinden cikamadim. Diski sokup atmadan once kurtarabilirsem icindekileri cok iyi olucak. Yardimci olursaniz cok sevinirim