Gönderen Konu: Ekran kartı ----[AMD/ATI] RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4530/4570/545v]---  (Okunma sayısı 8309 defa)

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 13 "Maya" Cinnamon

iyi akşamlar.
Forumu biraz karıştırdım. Bir kaç farklı isteye baktım. Isınma sorunlarının ekran kartı ile ilgili olabileceği şeklinde bir şeyler okudum. Bende;
"inxi -Fxz" komutu ile donanım bilgimin dökümünü aldım.

Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4530/4570/545v]
CPU:    Dual core Intel Core i5 CPU M 480
Audio:  Card-1: Intel 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series] driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.11.0-12-generic

VGA|3D|Display' komutu ile - Ati + İntel birlikte listelenmiyor-
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4530/4570/545

AMD sitesine gittim. http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=Legacy2&os=Linux%20x86_64

şöyle bir driver buldum. Yüklemek mantıklı mı ? Yüklemeye çalıştım fakat super user olmam gerektiği şeklinde uyarı aldım.

sudo ./xxx.run dosyasını çalıştırmaya çalıştım ama sürekli komut bulunamadı hatası aldım.

Bu konuda bulduğum diriverı yüklemem mantıklı mı ? Ve mantıklı ise nasıl yüklerim. Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Burada yazılanlar sizin ekran kartınız içinde geçerlidir. Buradaki mesajda yazılan biçimde açık kaynak sürücüleri güncellemeyi ve burada yazılan biçimde açık kaynak sürücüler için dinamik güç yönetimini etkinleştirmeyi deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
Burada yazılanlar sizin ekran kartınız içinde geçerlidir. Buradaki mesajda yazılan biçimde açık kaynak sürücüleri güncellemeyi ve burada yazılan biçimde açık kaynak sürücüler için dinamik güç yönetimini etkinleştirmeyi deneyiniz.

Belirrtiğiniz linklerden "Çekirdek 3.11 Sonrası İçin ATI Açık Kaynak Güç Yönetimini Etkinleştirme" işlemini zaten yapmıştım. Fakat daha etki nbir kullanım için

Linux Mint 13 kurmama gerektiğini söylüyorsunuz. " Linux Mint 13 Cinnamon " kurup ardından linklerde belirtiğiniz. Adımları uygulamam gerekecek. 16 dan 13 düştük desenize :D indirdiğim o .run uzantısı işe yaramıyor değil mi? yeni bir cd yakalım :D

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Günlük kullanım için kapalı kaynak sürücüsü kurmaya gerek yok aslında. Bağlantısını verdiğim konudaki adımlarla sısı ve fan sorununu çözebileceğinizi düşünüyorum. Aşağıdaki adımlar ile sisteminizi güncellemeyi deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
sudo apt-upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Bu güncellemeler ile daha güncel bir çekirdek de kurulacaktır. Güncelleme sırasında bazı dosyaların değiştirilmesi istenebilir. Bu durumda (N tuşu ile) varsayılan dosyaların korunmasını sağlamalısınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
Günlük kullanım için kapalı kaynak sürücüsü kurmaya gerek yok aslında. Bağlantısını verdiğim konudaki adımlarla sısı ve fan sorununu çözebileceğinizi düşünüyorum. Aşağıdaki adımlar ile sisteminizi güncellemeyi deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
sudo apt-upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Bu güncellemeler ile daha güncel bir çekirdek de kurulacaktır. Güncelleme sırasında bazı dosyaların değiştirilmesi istenebilir. Bu durumda (N tuşu ile) varsayılan dosyaların korunmasını sağlamalısınız.

Linux mint 13 maya cinnamon kurdum , pedranın yerine. bir önceki mesajınızda verdiğiniz adımları uygulamaya çalışacam.